Félidei körkérdés a női Extraliga csapataihoz

Az őszi Extraliga-szezon végén ugyanazt a három kérdést tettük fel a női Extraligában szereplő csapatok képviselőinek:

  1. Mennyire elégedett az első 7 forduló teljesítményével, eredményeivel?
  2. Mit vár a folytatástól?
  3. Reálisan hányadik helyre várja csapatát az Extraligában és melyik három együttes végez a dobogón?

Íme a válaszok:

Tóth Gábor, a Swietelsky-Békéscsaba vezetőedzője:

  1. Az eredménnyel elégedett vagyok, hiszen veretlenül vezetjük a tabellát. Sikerült a formát jól időzíteni, a mutatott játékunk is fejlődött ebben az időszakban, de még mindig sok van a csapatban, azon dolgozunk, hogy ezt kihozzuk.
  2. Az eddigi eredmények és mutatott teljesítményünk kiváló alapot képeznek, de egyben még több és alázatosabb munkára sarkallnak minket. A klubnál mindenki tisztában van azzal, hogy mik a céljaink, mi az amiért teszünk a mindennapok során. Biztos vagyok benne, hogy a téli szünetben lesznek változások több csapat keretében, meglátjuk, hogy mindez miként mozdítja el az erőviszonyokat. Kiegyenlített folytatásra számítok, különösen az első négy-öt csapat esetében.
  3. Mindkét kiírásban a fináléba kerülés a cél! A bajnokságban és a Magyar Kupában is harcba szállunk a legfényesebb érem elnyeréséért.

 

Leiszt Máté, az MTK vezetőedzője:

  1. Ahogy a szezon előtt is mondtam, nekünk nagyon fiatal és ambiciózus csapatunk van, akik sok munkával nagyon sokra vihetik. A teljesítmény és az edzésmunka tekintetében csak pozitívan tudok nyilatkozni, hiszen minden mérkőzésen nagyon harcolunk. Azon kell dolgoznunk, hogy a szoros szettekből most már egyre többször mi jöjjünk ki jobban.
  2. Minden héten kemény küzdelmet továbbra is, aminek az alapja, hogy a lányok továbbra is minden edzésen nagyon keményen dolgozzanak.
  3. A lányok képesek arra, hogy legalább az 5-6. helyért küzdjenek a végén. A dobogós helyek pedig nagyban függnek attól, hogyan alakulnak át a keretek az átigazolási időszak végén, ezt most nehéz megtippelni.

Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője:

  1. Vegyesek az érzelmeink a bajnokság első fele kapcsán. Komoly elvárásokat támasztottunk a csapat elé, és azt is tudjuk, hogy sok együttes most a mi babérjainkra tör. Komoly változások történtek a keretben, és az új csapat építéséhez idő kell, és nem zajlik zökkenőmentesen. De bízunk abban, hogy rövidesen kiegyenesedünk, és bebizonyítjuk, hogy nem véletlenül voltunk tavaly bajnokok.
  2. Természetesen szeretnénk megvédeni a bajnoki és a Magyar Kupa címünket is, a célkitűzés nem változott a rajt óta.
  3. Természetesen az első helyet szeretnénk megszerezni. A realitást nézve a Békéscsaba, Vasas, Nyíregyháza hármast várom a dobogóra, de a Szent Benedek is komoly játékerőt képvisel. Januárig még lehet igazolni röplabdásokat, változhatnak a keretek, ami persze mindent boríthat.

Horváth András, az UTE vezetőedzője:

  1. A bajnokság felénél tartunk tulajdonképpen, egy-két olyan mérkőzés van, amiben hiányérzetem van, de ez is inkább az emocionális megéléseknél jelentkezik. Ahogy azt az elmúlt időszakban is nyilatkoztuk, próbálunk minél fiatalabb játékosoknak minél több lehetőséget adni az Extraligában, hogy tudjanak tanulni és előrelépni, mindezt úgy, hogy egy-két rutinosabb játékossal kiegészülnek és együtt játszanak. Nekünk csak és kizárólag az a legfontosabb, hogy mérkőzésről mérkőzésre, hétről hétre egyre közelebb tudjunk kerülni az elől lévő csapatokhoz. A legutolsó összecsapásunk az MTK ellen, azt gondolom, hogy egy nagyon fontos mérkőzés volt, főleg úgy, hogy felforgatott állásokkal és kerettel tudtunk csak felállni, úgyhogy rendkívül sok pozitívuma volt ennek az első félévnek.
  2. A folytatástól azt várom, amit láttam az elmúlt három mérkőzésen is, és amit talán a szurkolók is láthattak, hogy szerintem egy sokkal harcosabb képet mutatott a csapatunk, beleértve a Kaposvár elleni meccset is, ahol már sikerült egy szettet is elhoznunk. A Vasas elleni bajnoki szintén egy küzdelmes mérkőzés volt. Úgyhogy én azt várom, hogy minél közelebb kerüljünk ezekhez az együttesekhez, és esetleg a nagycsapatok ellen is sikerüljön meglepetéseket okoznunk.”

Jannisz Atanaszopulosz, a Vasas Óbuda vezetőedzője:

  1. Az őszre alaposan rányomta a bélyegét, hogy gyakorlatilag egyszer sem tudtunk a legerősebb felállásunkban pályára lépni, hiszen rengeteg sérültünk volt és van is. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapattal, mert annak minden nehézség ellenére minden mérkőzésen a végsőkig küzdünk. Sok fiatal játékosunk van, akik meg tudták mutatni, hogy lehet rájuk számítani, illetve dicséret illeti azokat is, akik számukra idegen poszton kell, hogy bizonyítsanak meccsről meccsre.
  2. A karácsonyi időszakban szeretnénk megalapozni a folytatást, és abban bízunk, hogy a sérültjeink mihamarabb visszatérhetnek közénk. Mindenkivel játszottunk már legalább egyszer, így jobban ismerjük az ellenfeleket, ez is megkönnyíti majd a felkészülést.
  3. A Békéscsaba nagyon meggyőző volt ősszel, jelenleg nekik van a legnagyobb esélyük arra, hogy az első helyen zárjanak. Mögöttük négy csapat – mi, a Szent Benedek, a Nyíregyháza és a Kaposvár – nagy csatát vívhat a második helyért, de természetesen a BRSE utoléréséről sem mondtunk le. Az idény második felében sok meccset játszhatunk majd hazai pályán, szurkolóink támogatását pedig előnyünkre kell fordítanunk.