Ezüst Európa Liga 2022 – Magyarországon lesz a férfi Final Four!

A CEV elnökségének keddi döntése értelmében Magyarország adhat otthont jövőre a férfi Ezüst Európa Liga négyes döntőjének, amelynek a magyar válogatott – házigazdaként – automatikus résztvevője lesz. Teremröplabdában 2022-ben ez a torna számít a legrangosabb hazai rendezésű eseménynek.

Ami négyes döntőt megelőző küzdelmeket illeti: a magyar csapat Azerbajdzsánnal és Finnországgal került egy csoportba, míg a másik ágon Észak-Macedónia, Románia, Albánia és Bosznia-Hercegovina harcol a Final Fourba kerülésért.

A magyar válogatott csoportmérkőzéseinek tervezett időpontjai:

május 25.: Azerbajdzsán-Magyarország

május 28. vagy 29.: Finnország-Magyarország

június 8.: Magyarország-Finnország

június 11. vagy 12. Magyarország-Azerbajdzsán

A magyarországi Final Four tervezett időpontja: június 18-19. (szombat és vasárnap).

Koch Róbert, a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya: Idén nyáron egy sikeres szakaszt zártunk, sikerült megvalósítani azokat az elképzeléseket, amiket terveztünk. A srácoknak óriási gratuláció az elvégzett munkáért, az elért teljesítményhez, öröm velük együtt dolgozni. Ami pedig a 2022-es Európa Liga-sorozatot illeti: nagy elismerés a CEV részéről, hogy méltónak tart minket a rendezésre, és köszönet a szövetségnek, hogy ezt lehetővé teszi! Válogatottunk öt helyet lépett előre az európai ranglistán, jelenleg a 29. helyet foglalja el, szeretnénk a jövőben még tovább fejlődni!