Újabb felsőoktatási intézménnyel kötött együttműködési megállapodást a MÁV Előre

A székesfehérvári egyesület a Pannon Egyetem után a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusával is együttműködési megállapodást kötött, amelynek legfőbb célja, hogy a régióban élő tehetséges röplabdázók az utánpótlásból kikerülve helyben kezdhessék meg profikarrierjüket, illetve hogy versenysportolóként is folytathassák tanulmányaikat.

 

Dr. Tálos Péter, a MÁV Előre SC elnöke elmondta, az egyesület a régióban egyedülálló módon férfi és női vonalon is indít csapatot az NB I-ben, és mindkét gárda célja az, hogy a következő szezontól már az Extraligában szerepelhessen.

„Szeretnénk megszervezni a régióban az utánpótlás-képzést, az onnan kikerülő játékosokat pedig be kívánjuk csatornázni a MÁV Előrébe. Életpályamodell-szerűen, általános iskolás kortól egészen az utánpótláskor végéig foglalkozunk a fiatalokkal.

A felsőoktatás és a profi versenysport nehezen összeegyeztethető, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusával, illetve korábban a Pannon Egyetemmel kötött megállapodás célja éppen ennek megkönnyítése: a MÁV Előre SC támogatja az egyetemi sportéletet, a felsőoktatási intézmények pedig speciális tanrenddel és egyéb módon is igyekeznek elősegíteni, hogy a sportolók a tanulás mellett is részt tudjanak venni az edzéseken és a mérkőzéseken.

Az egyetemek mellett több környékbeli középiskolával is kötöttünk már együttműködési megállapodást, a Tatai Református Gimnázium például vállalta, hogy otthont ad a fiatal röplabdázók képzésének, így a tehetséges fiataloknak nem kell utazniuk az edzésekre, hanem helyben elvégezhetik a szakmai munkát.” – fogalmazott Dr. Tálos Péter.

A MÁV Előre SC tervei közt szerepel további hasonló megállapodások tető alá hozatala a régióban található közép-, és felsőfokú tanintézményekkel.