Kettős győzelemmel jutott tovább a Kaposvár a Challenge-kupában

Az idegenbeli 3:0-ás siker után hazai pályán 3:1-re győzte le izraeli ellenfelét az 1.MCM-Diamant Kaposvár a Challenge-kupa első fordulójában és ezzel továbbjutott a legjobb 16 közé. Ellenfele a Aydın Büyükşehir Belediyespor – OK Gacko párharc győztese lesz.

Ezúttal is az izraeli csapat kezdte erősebben a találkozót, ám a szett közepére magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Kaposvár, elsősorban Nathalie Lemmens jó ütéseivel húzott el ellenfelétől, de jól működött a csapat védekezése is, így 25:19-re nyerte az első játékrészt a Kaposvár.

A második játszmában fordított volt a játék képe: jobban kezdett a Kaposvár, ám a Hadera a játékrész derekán már kétpontos előnyben volt, Diana Balai és Hanna Tupikina vezetésével növelni is tudták az előnyüket és 5 ponttal nyerték a szettet (20:25, 1:1)

Ezután viszont esélyt sem adott ellenfelének a Kaposvár, jó nyitások után szereztek pontokat a kaposvári lányok, a Matic-Lemmens duó termelte a pontokat, aminek köszönhetően 10 pont különbséggel nyerte meg a játszmát a Kaposvár (25:15, 2:1). A negyedik szettben Wirth Annamária jó nyitássorozatának is köszönhetően húzott el ellenfelétől a Diamant, és Basnakova 7 pontja is kellett a végső sikerhez (25:11, 3:1).

Challenge-kupa 1. forduló, második mérkőzés:
1.MCM-Diamant Kaposvár – Maccabi Hadera 3:1 (19, -20, 15, 11)
Kaposvár Aréna, 180 néző. V: Mesca (román) , Cvetkovic (szerb)
Kaposvár: Basnakova 15, Wirth 9, Budai 6, Matic 16, Lemmens 15, Grbac 11. Csere: Szpin (liberó), Tóth 1. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Hadera: Lander 10, Tupikina 14, Dorosenko 1, Ivgi 8, Cohen 5, Balai 11. Csere: Basson (liberó), Bar Netzer, Bolima.  Vezetőedző: Ana German.
Edzői értékelés