Nehéz feladat vár a CEV Kupában a Swietelsky-Békéscsabára

A női Extraliga listavezetője a legjobb 16 közé jutásért a lengyel ŁKS Commercecon Łódź együttesével küzd meg. Az első találkozót ma 18 órától, idegenben játsszák a békéscsabaiak.

Jobban nem is kezdhette volna a szezont a Swietelsky-Békéscsaba együttese, hiszen a kék-fehérek az Extraliga első öt fordulójában, valamint a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán sem találtak még legyőzőre, ma azonban az idény eddigi legnehezebb találkozója vár a csapatra, amely a CEV Kupában a lengyel bajnokság egyik élcsapatához, a ŁKS Commercecon Łódźhoz látogat.

Az ŁKS Európában is komoly tényezőnek számít, az előző idényben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt, méghozzá nem is rosszul: a második helyen zárt csoportjában, és kis híján bejutott a legjobb nyolc közé.

A Łódź 2019-ben megnyerte a lengyel bajnokságot, az előző két szezont pedig egyaránt a harmadik helyen zárta. A mostani idényt nem kezdte a legjobban az együttes, amely nyolc fordulót követően öt győzelemmel és három vereséggel jelenleg a negyedik helyen áll a Tauron Ligában.

A szlovák Michal Mašek együttesében a több lengyel válogatott játékos mellett három brazil és egy amerikai légiós található.

A Swietelsky-Békéscsaba együttese Varsó érintésével hétfőn érkezett meg a találkozó helyszínére, este a csarnokban edzett, a játékosok jó hangulatban és optimistán várják a 18 órakor kezdődő találkozót.

A párharc visszavágóját november 24-én, szerdán 18 órakor rendezik, a békéscsabai összecsapást a Digisport élőben közvetíti.