Drámai csatában a BRSE maradt hibátlan

Óriási csatában őrizte meg veretlenségét a Swietelsky-Békéscsaba a női Extraliga ma esti rangadóján a Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia ellen, az NB1-ben a MÁV Előre SC könnyedén győzött a Jászberény vendégeként.

Vendég ponttal indult a találkozó, ahol az első játékrészben hamar magához ragadta a kezdeményezést az SZBRA, 7:4 után még fel tudott egy pontra zárkózni a BRSE, utána viszont egyre inkább belelendült a Balatonfüred, nagyszerű védekezéssel nehezítették meg a hazaiak dolgát, támadásban a Savovic-Jimerson duó szállította a pontokat, így a szett végére hét pontra duzzadt a különbség a csapatok között (18:25, 0:1).

A második játszmában továbbra is kiváló mezőnymunkát mutatott be az SZBRA, nem ismertek elveszett labdát, támadásban pedig nagy hatékonysággal értékesítették helyzeteiket. Két pontnál közelebb nem engedték a békéscsabaiakat, magabiztosan nyerték ezt a játékrészt is (19:25, 0:2)

A harmadik szettre összeszedte magát a BRSE, és fokozatosan húztak el a balatonfürediektől, akiknek nem működött úgy a védekezése, mint az első két játszmában. 19:15-ös hazai előnynél azonban Koprivica vezetésével azonban egyenlített az SZBRA, majd Kiss Gréta fejezett be pontosan két akciót. Lekic pontja után két mérkőzéslabdája volt a balatonfüredieknek, de Marta Drpa vezetésével a hazaiak hárították a meccslabdákat, majd Glemboczki blokkja után a BRSE reményei életben maradtak (27:25, 1:2)

Megmaradt a hazaiak lendülete a negyedik szettre is, Drpa és Glemboczki támadásban, Karhu a jó nyitásokban tette hozzá a magáét a jó békéscsabai játékhoz. Egyre többet hibázott az SZBRA is, elsősorban a nyitásokban, ezt pedig kihasználták a hazaiak és kétszettes hátrányból felállva kiharcolták a döntő játszmát (25:22, 2:2).

Az első pontokat a balatonfürediek szerezték, de Strunjak sánca után beindult a csabai henger, Glemboczki és Drpa felváltva ütötték a pontokat. Zólyomi rossz nyitása után még felcsillant a remény a felzárkózásra, ám Jimerson is elhibázta a nyitást így a BRSE 15:8-ra megnyerte a döntő szettet és ezzel megőrizte veretlenségét egy nagyszerűen küzdő SZBRA ellen.

Női Extraliga:
Swietelsky-BRSE – Szent Benedek RA 3:2 (-18, -19, 25, 22, 8)
Békéscsaba, 550 néző. V: Adler, Soltész.
BRSE: Najdic, Glemboczki 19, Zólyomi 6, Drpa 27, Klisura 5, Strunjak 8. Csere: Molcsányi (liberó), Karhu 5, Kornienko 3.  Vezetőedző: Tóth Gábor.
SZBRA: Bleicher R. 2, Szavovics 14, Koprivica 16, Sztijepics 14, Kiss G. 11, Jimerson 14. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Vacsi 1, Iosia, Szerényi, Lekics 1. Vezetőedző: Dejan Desnica.
Edzői értékelés
Tóth Gábor:
 –Nagyon nehezen indult az este, megmondom őszintén, hogy meg is lepődtem. Pontatlanok voltunk, a kivédekezett labdáinkból szinte egyet sem tudtunk értékesíteni. Ezt követően szépen lassan megtaláltuk azt a csapatot, aki le tudja győzni a Füredet. Ezúton gratulálok nekik is, bebizonyították, hogy nem véletlenül állnak a tabella második helyén!
Dejan Desnica: – Nagyon kemény mérkőzést játszottunk a magas szinten röplabdázó Békéscsaba ellen. Mi egy formálódó és új csapat vagyunk, új és nagyon jó lehetőségekkel. A szezon feléhez közeledünk, sokat fejlődtünk, de még hosszú út van előttünk. Az első két szettben nagyon jól játszottunk, a harmadik szettet meg tudta nyerni a BRSE, ami átlendítette őket és egyre jobban játszottak. Nekünk nincs más dolgunk, mint meccsről-meccsre jobban játszani. A hazai közönség remek hangulatot teremtett és ez is komoly segítség volt a csapatuknak.

Női NB1:
Jászberény Volleyball Team – MÁV Előre SC-Bericap 0:3 (-12, -15, -13)
Jászberény, 100 néző. V: Villás, Kulcsár.
Jászberény: Kállai 1, Hajdu 5, Imre E. 2, Nagy O. 3, Sléder 7, Horváth 3. Csere: Lagzi-Kovács, Deme (liberók), Juhász 2, Patócs, Somlai 1, Farkas 1.  Vezetőedző: Deme Gábor.
MÁV Előre: Karnyickaja 12, Bortnyikova 11, Sólyom 1, Szerencsés-Miklai 22, Szilágyi 3, Kiss 5. Csere: Kovács E. (liberó), Borostyán 1, Sebestyén 1, Csabai 2, Sántosi-Tóth. Vezetőedző: Jurij Melnyicsuk.
Edzői értékelés
Deme Gábor: – Kikaptunk egy bajnokesélyes csapattól, de büszke vagyok a lányokra, mert küzdöttek és jól játszottak.
Jurij Melnyicsuk: – Fontos volt a Nyíregyháza elleni mérkőzés után, hogy fejben rendbe rakjuk magunkat és megszerezzük a győzelmet. A következő mérkőzésre kell koncentrálunk, ami hazai pályán a Gödöllő ellen lesz. A célunk ugyan az.