TAO: további hat év, immár a röplabdával

Ünnepnapnak nevezte a pénteket Szabó Tünde sportért felelős államtitkár amiatt, hogy Brüsszel engedélyezte a társaságiadókedvezmény-rendszer (tao) további hat éven keresztüli működését változatlan formában. Az eddigi öt sportág mellé hatodikként a röplabda is bekerül. 

„Nagyon örülünk, ez ünnepnap a sportban dolgozók számára” – mondta Szabó Tünde az M1 aktuális csatornán, hozzátéve, hogy a jóváhagyással az úgynevezett látvány csapatsportágak tao-támogatása 2023 nyaráig folytatódhat. Az államtitkár hat sportágat említett: a jelenlegi öt – a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong – mellé bekerül majd a röplabda is.

Az M1 Szabó Tündével készített interjúja 18 percnél kezdődik az alábbi videóban: http://www.mediaklikk.hu/video/ma-este-2017-03-24-i-adas-2/

Az eddig is tao-támogatott sportágakban a 2011-es indulástól 2016-ig 155 ezerrel nőtt az igazolt sportolók száma, ami 172 százalékos növekedés. Ráadásul háromszáz új sportlétesítmény épült ebben az időszakban, és több százat újítottak fel. A fejlődést a szülők is érzékelhetik, hiszen immár nagyon jó szívvel engedik el a gyerekeiket sportolni” – mondta Szabó Tünde az M1 aktuális csatornán.