Légióskörkép: Pádár Krisztián a japán liga legeredményesebbje, grazi légiósaink első sikere a Közép-európai Ligában

Két rangadó is várt Szakmáry Gréta csapatára, az Aydın Büyükşehir Belediyesporra: november 6-án az Eczacibasi csapatát látták vendégül és 3:1-re kikaptak, a magyar ütőjátékos azonban 24 pontjával a mezőny legjobbja lett. Kedden a Fenerbahce Opet ellen sem sikerült a bravúr, Szakmáry Grétáék 3:0-ás vereséget szenvedtek, így nyolc forduló után a 11. helyet foglalják el a tabellán. Az Aydin a hétvégén az utolsó előtti helyen álló Karayollari csapata ellen javíthat, hazai pályán.

A német bajnokságban ezúttal nem rendeztek fordulót, a magyaros csapatok a Német Kupában voltak érdekeltek: a Vbf Suhl LOTTO Thüringen ezúttal is Pallag Ágnes nélkül lépett pályára a VC Neuwid 77 otthonában, és győzött 3:1-re. Németh Anett viszont ott volt a pályán az SC Potsdamban a Schwarz-Weiss Erfurt ellen és a 18 pontjával fontos szerepet játszott a győzelemben.

 

Egymás ellen játszott a japán V-League múlt hétvégi fordulójában Pádár Krisztián (Toray Arrows) és Baróti Árpád (Suntory Sunbirds) csapata: a szombati összecsapáson a Toray Arrows 3:0-ra nyert, vasárnap viszont Baróti és a Suntory Sunbirds örülhetett (3:2). A két csapat továbbra is a negyedik, illetve ötödik helyen áll a tabellán. Pádár Krisztián a két mérkőzésen 56 pontot szerzett, így 195 pontjával immár ő a japán liga legeredményesebb játékosa.

Szombaton egymással találkozik a Közép-európai Ligában az UVC-Holding Graz és az OK Merkur Maribor: Keen Cameron és Mikuláss-Koch Marcell osztrák együttese a VKP Bratislava ellen megszerezte első győzelmét a sorozatban (3:0). Az Graz a CEV Kupában viszont 3:1-es vereséget szenvedett a Dinamo Bukaresttől, így nehéz helyzetből várhatja a november 17-i visszavágót.

A Gergye Rolanddal felálló Maribor felemásan teljesített a szlovén bajnokságban az elmúlt egy hét során: előbb a Krka vendégeként 3:2-re kikapott a csapat (Gergye Roland 14 pontot szerzett), majd a Panvita Pomgrad ellen 3:1-re győztek a mariboriak, a magyar ütőjátékos ezt a találkozót 1 szerzett ponttal zárta.

A holland bajnokságban ezúttal könnyedén győzött Amysoft Lycurgus: Pesti Marcell csapata 3:0-ra múlta felül a Numidia Topvolleybal Limburg együttesét, ezzel hat forduló után második a tabellán. Pesti nem lépett pályára a találkozón. A groningeni csapatra legközelebb, november 20-án rangadó vár a listavezető Active Living Orion otthonában, remélhetőleg immár Pesti Marcellel a soraiban.

A Saint-Nazaire Volley-Ball Atlantique továbbra is veretlen a francia másodosztályban. Horváth Kristóf csapata legutóbb 3:2-re győzött az Ajaccio vendégeként, így továbbra is vezeti a bajnokságot. A magyar játékos ezúttal 13 pontot szerzett. A hétvégén a Rennes lesz a Saint-Nazaire ellenfele.