Zágráb helyett Eszéken lesznek a vb-selejtezők

Stábértekezletet tartott az MRSZ tárgyalójában Alberto Salomoni, a női válogatott szövetségi kapitánya, ahol átbeszélték a nemzeti csapat nyári felkészülési programját. Ehhez kapcsolódik a hír is, hogy a világbajnoki selejtezők helyszíne Zágráb helyett Eszék lesz.

A megbeszélésen, a kapitányon és az edzői stábon kívül részt vett Ludvig Zsolt főtitkár, Németh Lajos csapatvezető és Inczeffy Zsombor technikai vezető. Salomoni mester első számú segítője Horváth András, a Fatum Nyíregyháza vezetőedzője lesz (ő nem tudott részt venni a egyeztetésen), aki végig a csapattal tart. Emellett további fiatal edzők is segítik majd a munkát: Nacsa Gábor, aki tavaly is a válogatottnál dolgozott, valamint Kőnig Gábor a Vasas Óbuda, Leiszt Máté az MTK Budapest és Tóth Gábor a Linamar Békéscsaba másodedzője is a stáb tagja lesz, ők azonban váltani fogják egymást.

Új statisztikusa és erőnléti edzője lesz a csapatnak, mégpedig két olasz fiatalember személyében: előbbi Daris Amadio, utóbbi pedig Luca Simonetti. A csapatorvosi tisztségben is változás történt, miután dr. Dobos József már nem tudta tovább vállalni a feladatot. Az ő utóda dr. Szakács Noémi, a Sportkórház sportsebésze. Ők hárman hiányoztak a megbeszélésről, ott volt viszont a csapat masszőrje, aki továbbra is Vígvári Benedek lesz.

A válogatott a nyár folyamán a már jól bevált érdi helyszín mellett Szigetszentmiklóson és Nyíregyházán is edzőtáborozik idehaza, míg a vb-selejtezők előtt Németországban és a szlovéniai Mariborban is készülnek majd a lányok.

A világbajnoki selejtezőkkel kapcsolatos legfrissebb hír, hogy a rendező horvátok megváltoztatták a mérkőzések színhelyét: Zágrábból Eszékre, a Dvorana Gradski csarnokba tették át a meccseket. Ez a magyar szurkolóknak jó hír, hiszen sokkal közelebb lesz a magyar határhoz, a csapatnak viszont némi bosszúság, mert a selejtezőket megelőző maribori edzőtáborból sokkal többet kell majd utazniuk az új helyszínre.