EYOF: Kötél Zsanett a nagykövetek között!

Illusztris társaságba került a magyar női röplabda-válogatott és a Gödöllő játékosa, Kötél Zsanett, akit csütörtökön a sportág nagyköveteként mutattak be a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál sajtótájékoztatóján. A kézilabdázók képviseletében Görbicz Anita, a tornászoknál Berki Krisztián, míg a kajakosoknál Kammerer Zoltán tölt be hasonló tisztséget. A nyári sportrendezvényen tíz sportág több mint kétezer sportolója vesz részt.

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 114 nap múlva kezdődik. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Győr polgármestere, Borkai Zsolt szerint az előkészületek már az utolsó fázisban tartanak, a cél pedig az, hogy az EYOF néven ismert rendezvény a sport igazi ünnepe legyen: – Nagyon várjuk már az olimpiai fesztivált. Az elmúlt időszak a felkészülésről szólt: megtörtént az infrastruktúrafejlesztés, sportcsarnokok épültek és úgy érzem, nagyon jó környezetben fogjuk majd fogadni az 50 országból Győrbe érkező versenyzőket, szurkolókat. Ünnepet szeretnénk természetesen, nemcsak Győr városának, hanem Magyarországnak is – fogalmazott Borkai Zsolt

A győri sajtótájékoztatón ünnepélyes keretek között mutatták be az érmeket, amelyekért nyáron küzdenek majd a 14-18 év közötti résztvevők, és megnevezték azt a tíz nagykövetet is, akik az egyes sportágakat képviselik a fesztiválig. A röplabda nagykövete Kötél Zsanett lett: – Megtisztelő feladat a röplabda sportág nagykövetének lenni. Én már nem játszhatok az EYOF-on, pedig a mi a korosztályunknak is hatalmas élmény lett volna annak idején egy ilyen nagyszabású rendezvényen részt venni. Biztos vagyok benne, hogy mind a férfi, mind pedig a női csapatunknak is életreszóló, meghatározó élmény lesz a nyári rendezvény. Európa legjobb hét együttesével mérik majd össze tudásukat, nem lesz egyszerű dolguk, de szerintem kihozzák magukból a maximumot – nyilatkozta Kötél Zsanett.

Az olimpiai fesztivál arcai, nagykövetei, a sikeres felnőtt sportolók mellett egy-egy fiatal tehetséget is bemutattak sportáganként. A röplabdázóknál Kotormán Rékát ismerhették, ismerhetik meg az érdeklődők. Kotormán Réka, az EYOF-csapat tagja öt éve kezdett el röplabdázni Kaposváron, 13 évesen költözött Budapestre, azóta a Vasas SC sportolója, edzője Kőnig Gábor. Ugyancsak 13 évesen került a gyermek válogatott keretbe, azóta minden válogatott programon részt vett, itt Csizmadia Szabolcsnál pallérozódik. A Vasassal több országos bajnoki címet is szerzett, 2016-ban serdülőként arany-, ifiként és juniorként ezüstérmes lett. A válogatottal többek közt pulai nemzetközi torna-, ORV- és MEVZA-bronzérmet is jegyez, tagja volt az U19-es Európa-bajnokságon részt vett csapatnak is. A Budapest-válogatottal megnyerte az Abád József emlékversenyt. Több különdíja közt Jó tanuló, jó sportoló, a budapesti XIII. kerület kiváló ifjúsági sportolója, a 2016-os országos ifjúsági bajnokság legjobb irányító játékosa. A Kerék Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos diákja.

A nagykövetek és a jövő reménységei sportáganként: 
Pars Krisztián és Lendvai Luca (atlétika), Karakas Hedvig és Sipőcz Richárd (judo), Kammerer Zoltán és Farkasdi Ramóna (kajak), Borissza Johanna Kitti és Füri Márton (kerékpár), Laklóth Anna és Szirony Dorina (kosárlabda), Jakabos Zsuzsanna és Varga Bence (úszás), Görbicz Anita és Pál Tamara (kézilabda), Kötél Zsanett és Kotormán Réka (röplabda), Gálfi Dalma és Valkusz Máté (tenisz), Berki Krisztián és Mészáros Krisztofer (torna).

A győri EYOF-ot július 23. és 29. között rendezik, ahol a 14-18 éves fiatalok a röplabda mellett a kajak-kenu, az atlétika, a judo, a kerékpár, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, a tenisz, a torna és az úszás sportágakban fognak megmérkőzni. Összesen 915 érem talál gazdára.

A Győri EYOF-ról további információkat a MOB oldalán és a verseny hivatalos honlapján találhatnak: gyor2017.hu.