Hogyan maradtak le az aranyról Dobi Edináék

Véget ért Azerbajdzsánban a női röplabda bajnokság, ahol a Telecom (korábban Rabita) Baku szerezte meg az aranyérmet, Dobi Edina klubját az Azerrail Bakut megelőzve. A magyar válogatott centere azonban egyáltalán nem volt megelégedve a végeredménnyel, amelynek saját facebook-oldalán hangot is adott: „Megnyertük az azeri bajnokságot, ennek ellenére nem a mi nyakunkba került az arany… Ilyen az, amikor a sportban mutatott teljesítmény már nem elég.”
Hogy mi is történt pontosan, azt magától az érintettől kérdeztük meg.
„Mivel kevés, mindössze öt csapat indult, ezért az elején elhatározták, hogy nem lesz rájátszás. A bajnokságot a pontrendszer alapján kezdtük, azaz az nyer, akinek a legtöbb pontja van. A Telecom volt a legnagyobb riválisuk, akivel fej-fej mellett álltunk, nekik eggyel több győzelmük volt, mint nekünk, pontszámban viszont mi álltunk jobban.”

Az egész bajnokság alatt mindenki pontot számolt, de aztán eljött az utolsó Azerrail–Telecom meccs…
„Ezt sikerült megnyernünk, de ezek után furcsa módon megváltozott a szabály és a nyert meccsek alapján hirdették ki a bajnokot. Vagy tizenöt féle rejtélyes magyarázatot hallottunk, de egy hivatalos alátámasztás sem érkezett, hogy mégis mi és hogy történt. Nagyon rosszul esett mindenkinek a csapatból, főleg azok után, hogy rengeteget küzdöttünk az aranyéremért. Éppen ezért mi magunka tarjuk a bajnoknak, de rá kellett jönnöm, hogy Baku mindig tud valami újat mutatni, még két szezon után is, és ez ellen nem lehet mit tehetni.”

A bajnokság befejezése után Edina számára is a válogatott lesz a következő feladat, hiszen májusban kezdődik a felkészülés a világbajnoki selejtezőkre.
„Most szeretném kicsit kipihenni magam, hogy utána újult erővel száz százalékosan a válogatottra koncentrálhassak. Nagyon nagy kihívások várnak ránk az idén. Vb-selejtezőn már volt egyszer alkalmunk a harmadik körig eljutni, de úgy gondolom, hogy idén nehezebb feladatunk lesz. A World Grand Prix-t nagyon várom, mert egy teljesen új lehetőség számunkra, amit remélem nagyon jól ki fogunk tudni használni. Végre világszinten tudjuk megmutatni a játékunkat, és megismertetni a nevünk. A cél természetesen a final fourba bekerülni, és ott a maximumot adni. De ne felejtsük el ezek mellett azt sem, hogy végre a magyar játékosok is szem elé kerülnek és ezáltal ismertebb lesz a nevük világszerte. Az Eb-n véghez vitt csoda pedig remélem, még két év után is tart és működni fog!”