Boldog kaposváriak, reménykedő Pénzügyőr

Négy mérkőzés után 2-2 az állás a férfi röplabda-bajnokság döntőjében, így kedden délután dől el, melyik csapat hódítja el az első helyet 2017-ben. A címvédő Fino legénysége hazai pályán 18. aranyérmét szeretné megszerezni, míg a Pénzügyőr az első győzelemre hajt.

 A fővárosiak hiába nyerték meg a finálé első két mérkőzését, azóta sokat változott a világ. A kaposvári együttes magára talált, és a vasárnapi, hazai diadal után a Kőér utcában is felülmúlta riválisát. A címvédő kiegyensúlyozott, jó teljesítményét az is jelzi, hogy négy játékos is 10 pont felett termelt: Bozóki 17, Dávid 16, Nagy 15, Bögöly pedig 12 pontig jutott. A bajnoki cím sorsa a jövő kedden, a somogyi megyeszékhelyen dől el. A 17-szeres bajnok kaposváriak eddigi történetük során két alkalommal fordítottak 0-2-ről a döntőben: 2001-ben a Dunaferr, 2015-ben pedig a Kecskemét ellen.

„Elképesztően boldogok voltunk, egy fantasztikus mérkőzést sikerült megnyerni a fővárosban. Mindenki elégedett lehet, mert 2-0-nál nagy lelki fölényben volt az ellenfél, de sikerült felállni. Bízunk benne, hogy feltesszük a pontot az í-re, és a jövő kedden, telt ház előtt szeretnénk behúzni a bajnoki címet. Tanultunk az első két találkozóból is. Úgy voltunk az első meccs után, hogy ennél nem lehet rosszabb, mégis sikerült alulmúlni önmagunkat. Utána viszont már nem hat-hét ember ment fel a pályára, hanem egy csapat, megtaláltuk önmagunkat, megtaláltuk egymást. Ez volt a két győzelmünk kulcsa” – mondta honlapunknak a Fino fiatal játékosa, .Bögöly Gábor, aki csereként beállva 12 pontig jutott a fővárosban.
„Benne van a pakliban, hogy egy bajnoki döntő eredménye bárhogy alakulhat, de nem vagyunk szomorúak amiatt, hogy 2-2- az állás – fogalmazott a Pénzügyőr 28 esztendős, 11-szeres válogatott feladója, Tóth András. – Az első két meccsen nagyon jól teljesítettünk, a Fino viszont a folytatásban felülkerekedett a hibáin, és tudott extrákat is hozni. Ha nyitásban, ütésben, játékban 15-20 százalékot javulunk a legutóbbi mérkőzésekhez képest, partiban leszünk a kaposváriakkal. Most ugyan nem találjuk önmagunkat, de szerencsére tudunk pihenni az ötödik meccsre. Nekünk már hosszabb ideig tart, hogy regenerálódjunk. Kedden nagyon szoros mérkőzés lesz, mindenkinek fel kell kötni a gatyáját, és győzzön a jobbik!”