Vasárnap indul a Békéscsaba – Jászberény elődöntő!

Vasárnap elkezdődik a női röplabda-élvonal Linamar-Békéscsabai RSE – Jászberényi RK elődöntője. A három győzelemig tartó párharc esélyese a címvédő, a magyar mezőnyben két éve veretlen BRSE, de a jászságiak nem feltartott kézzel lépnek majd pályára a mérkőzéseken. Az első összecsapás előtt Soós Nikolettet és Bleicher Rékát faggattuk.
A negyeddöntőben a csabaiak a Gödöllő, a jászberényiek pedig az MTK ellen biztosították be a továbbjutást egy hazai és egy idegenbeli sikerrel. Az elődöntő már keményebb diónak ígérkezik, hiszen három meccset kell nyerni a fináléba kerüléshez.
„Gőzerővel készülünk a vasárnapi, Jászberény elleni első találkozóra, hiszen a szezon elején az egyik alapvető célkitűzésünk az volt, hogy megvédjük a bajnoki címünket. A papírforma alapján mi vagyunk a találkozó esélyesei, de ez nem altat el minket, hiszen tudjuk, hogy ellenünk mindenki kettőzött erővel küzd. Ennek tudatában mi is alázattal és hatalmas akarattal készülünk az elődöntőre. Az alapszakasz során szoros mérkőzéseket vívtunk a jó erőkből álló Jászberénnyel, így most is hasonlóra számítok. Remélem, szurkolóink lelkes támogatásával vasárnap teszünk egy újabb lépést végső célunk felé” – nyilatkozta honlapunknak a BRSE csapatkapitánya, Soós Nikolett.
A jászberényiek gyakorlatilag az esélytelenek nyugalmával készülhetnek a Békéscsaba elleni elődöntőre, hiszen a BRSE számít nem csak ennek a párharcnak, de a bajnoki címnek is a toronymagas esélyesének.
„Ez valóban így van – mondta el ezzel kapcsolatban Bleicher Réka, a JRK válogatott feladója –, ők az esélyesebbek, de azért nem feltartott kézzel várjuk a párharcot. Szeretnénk jó meccseket játszani velük, az alapszakaszban pedig idehaza sikerült egy játszmát is rabolni tőlük, az idegenbeli meccsen pedig kétszer is közel álltunk ehhez.”
A jászberényieknél mindenki egészséges, így a legjobb csapatot tudja a pályára küldeni Branislav Franic.
„Nem készültünk a héten semmi extrával – folytatta a feladó –, a saját játékunkat gyakoroltuk, s azt szeretnénk majd minél kevesebb hibával játszani. Jó lenne megint szettet nyerni, vagy egy ötjátszmás meccset összehozni, mert ez nem sikerül senkinek még ebben az idényben ellenük. Az pedig már igazi szenzáció lenne, ha éppen nekünk sikerülne megszakítani a csabaiak két éves hazai veretlenségi sorozatát.”
Rékát egy örömhír is érte a napokban, hiszen bekerült Alberto Salomoni vb-selejtezőre, World Grand Prix-ra és az Európa-bajnokságra készülő keretébe.
„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy váratlanul ért a dolog, hiszen Alberto előzetesen velem is beszélgetett már erről, s nekem nagyon szimpatikusak voltak az elképzelései. Ezért aztán örömmel vállaltam a felkérést, és nagyon nagy bizakodással tekintek a nyári válogatott program elé is. De most még természetesen az elődöntő és a Jászberény a legfontosabb.”
A párharc első mérkőzését vasárnap 18 órától játsszák a békéscsabai sportcsarnokban.

A párharc programja
Április 2. (vasárnap) – 1. mérkőzés
18:00 óra:  Linamar-BRSE – Jászberényi RK
Április 5. (szerda) – 2. mérkőzés
18.30 óra: Jászberényi RK – Linamar-BRSE
Április 9. (vasárnap) – 3. mérkőzés
17:00 Linamar-BRSE – Jászberényi RK

Ha szükséges:
Április 11. (kedd) – 4. mérkőzés
18.30 óra: Jászberényi RK – Linamar-BRSE
Április 14. (péntek) – 5. mérkőzés
18:00 Linamar-BRSE – Jászberényi RK