Légióskörkép: Szakmáry továbbra is csúcsformában, Gergye egyre jobban játékba lendül

Szakmáry Gréta vezetésével megszerezte második győzelmét a török bajnokságban az Aydın Büyükşehir Belediyespor. A magyar átló a legutóbbi fordulóhoz hasonlóan ismét 25 pontot szerzett, ezúttal a Yesilyurt ellen 3:1-re megnyert mérkőzésen. A győzelemnek köszönhetően csapata továbbra is a kilencedik a török bajnokságban. Az Aydin legközelebb szombaton lép pályára hazai pályán az Eczacibaşi Dynavit ellen.

A német bajnokság legutóbbi fordulójában Németh Anett együttese, az SC Potsdam 3:1-re győzte le a Schwarz-Weiss Erfurtot, a magyar átló 6 pontot szerzett. A Potsdam második helyen áll a Bundesligában hibátlan mérleggel, legközelebb november 13-án a nyolcadik helyen álló Rote Raben Vilsbiburg vendégeként lép pályára. Pallag Ágnes (Vbf Suhl LOTTO Thüringen) nem játszott csapata legutóbbi mérkőzésén, amelyet a Suhl 3:2-re elveszített az SC Dresden ellen. A jelenleg hatodik helyen álló csapat az Erfurt ellen javíthat a következő fordulóban.

Visszatért a győztes útra Pádár Krisztián csapata a Toray Arrows: a hétvégi Oita Miyoshi elleni mindkét mérkőzést 3:1-re Pádárék nyerték, így feljöttek a tabella negyedik helyére. Mögöttük Baróti Árpád együttese, a Suntory Sunbirds áll a tabellán, akik a JTEKT ellen nyertek 3:0-ra és 3:2-re. Pádár 139 pontjával jelenleg a harmadik legeredményesebb játékos a japán bajnokságban.

Újabb vereséget szenvedett a Közép-európai Ligában az UVC-Holding Graz: Keen Cameron és Mikuláss-Koch Marcell együttese a TJ Spartak Myjava csapatától szenvedtek 3:0-ás vereséget.

Gergye Roland együttese, az OK Merkur Maribor szintén érdekelt a MEVZA-ligában, ám a szlovén gárda ezúttal hazája bajnokságában lépett pályára, méghozzá a forduló rangadóján az ACH Volley Ljubljana ellen. Gergye ugyan 17 ponttal csapata legjobbja lett, az ACH azonban 3:1-re elveszítette a találkozót. A tabella második helyén álló Maribor legközelebb a sereghajtó Krka ellen lép pályára.

Elszenvedte első vereségét a holland bajnokságban az Amysoft Lycurgus. Pesti Marcell csapata 3:1-re kapott k a Draisma Dynamo együttesétől. Pestinek több szép pontja és ásza is volt a mérkőzésen. A Lycurgus öt forduló után 12 ponttal második a holland bajnokságban. Szombaton a ligautolsó Numidia TopVolleyball Limburg csapata lesz Pestiék ellenfele.

Horváth Kristóf ezúttal 8 ponttal segítette csapatát a Grand Nancy elleni 3:0-ás siker alkalmával. Ezzel a Saint-Nazaire Volley-Ball Atlantique továbbra is szettveszteség nélkül vezeti a francia másodosztály tabelláját.