A hétvégén botló Nyíregyháza a hibátlan Békéscsaba ellen javíthat

Csütörtökön este rangadót játszanak a női Extraligában, hiszen a FATUM-Nyíregyháza a Swietelsky-Békéscsaba gárdáját fogadja. Az esélyekről a két csapat magyar válogatott liberóit kérdeztük.

A tavaszi bajnoki döntőben a koronavírus miatt nem tudott megmérkőzni egymással a nyíregyházi és a békéscsabai együttes, most azonban végre összejön a nagy mérkőzés. Az Extraliga-címvédő nyírségiek a legutóbbi fordulóban elveszítették több mint egy éve tartó veretlenségüket a Vasas-Óbuda otthonában, de Tóth Fruzsina szerint ennek csütörtökön nem lesz jelentősége.

„Nagyon sajnáljuk a Vasas elleni vereséget, de úgy gondolom, hogy sikerült a csapatnak túllépnie rajta, hiszen még csak a bajnokság elején vagyunk és nem szabad leragadnunk egy-egy mérkőzésnél. Máris újabb találkozó vár ránk, maximális koncentráltsággal és erővel megyünk neki az ellenfélnek. Az elejétől kezdve nekünk kell irányítanunk a játékot, erre képesek vagyunk, de csak akkor, ha igazi csapatként játszunk.”

A békéscsabaiak hosszú sérülés után visszatérő liberója, Molcsányi Rita szerint a rangadó remek erőfelmérő lesz a csapat számára.

„Jól kezdtük a bajnokságot, az MTK ellen még kicsit döcögött a játékunk, de a DVTK és az UTE elleni mérkőzéseken már sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk. A nyíregyházi találkozón mérhetjük le igazán, hol is tartunk valójában. Novemberben több nehéz meccs is vár ránk, jót tenne az önbizalmunknak egy idegenbeli győzelem.”

A 18 órakor kezdődő FATUM-Nyíregyháza – Swietelsky-Békéscsaba női Extraliga-rangadó az m4sport.hu élőben közvetíti.