Sima Eötvös-győzelem a megyei rangadón

A debreceni Eötvös DSE a tabellán közvetlenül mögötte álló Hajdúböszörményi TE együttesét fogadta a női röplabda NB II hétvégi fordulójában. Izgalmas mérkőzésre volt kilátás, hisz az első fordulóban 3:2-es debreceni, majd december elején 3:1-es hajdúböszörményi siker született. Ezúttal is a hazai pályán játszó csapat nyert…
Az első szettben 1:1-nél Kovács-Miskolczi Noémi forgott a nyitóhelyre, és taktikus nyitásainak és jól mozgó csapattársainak köszönhetően 11:1-re elhúzott a hazai gárda. A különbség a végjátékig nem változott, felváltva estek a pontok, majd ismét az Eötvös DSE feladója került a nyitóhelyre, és ettől kezdve már nem is szerzett több pontot ebben a játékrészben a böszörményi csapat.

A második játszma eleje érdekesen alakult. Az Eötvös DSE 3:1-es előnyénél a HTE edzője kért időt, majd 3:6-os vendégvezetésnél hazai időkérés következett. 12:12-nél érték utol a böszörményieket az „eötvösös” hölgyek, majd fokozatosan növelték az előnyt, és – elsősorban Fehér Zsófia megmozdulásainak köszönhetően – ismét megnyugtató különbséggel győztek.

A harmadik játékrészben látványos játékkal tetszés szerint érték el pontjaikat az Eötvös DSE játékosai, főleg Dr. Kovács Katalin, Rejtőné Dr. Papp Gréta és Vojth Ildikó szerezték a pontokat. Már 18:4-re is vezetett a hazai csapat, amelyben – a DEAC elleni mérkőzéshez hasonlóan – minden játékos szereplési lehetőséget kapott.

Eötvös DSE – HTE 3:0 (11, 16, 11)
Eötvös DSE: Dr. Kovács Katalin, Rejtőné Dr. Papp Gréta, Fehér Anna Ditta, Fehér Zsófia, Vojth Ildikó, Kovács-Miskolczi Noémi. Csere: Kiss Viktória, Molnár Anita. Edző: Szombathy András
HTE: Molnár Vivien, Szabó Kármen, Borók Orsolya, Mezősi Tímea, Halász Éva, Tóth Kitti. Csere: Kállai Dóra (libero): Edző: Berkes Zoltán.

A junior mérkőzés is az Eötvös DSE győzött 3:0 (12, 17, 16) arányban.