U19-es Eb: sérüléssel kezdődött a felkészülés

A héten megkezdte a felkészülést az április 22-én rajtoló győri Európa-bajnokságra férfi U19-es válogatottunk Dunaújvárosban. Az edzőtábor sajnos nem indult a legjobban, hiszen már a hétfői edzésen megsérült a decemberi MEVZA-tornát megnyerő csapat egyik alapembere.
A hétfői edzés végén Kiss Marcell bokaszalag-szakadást szenvedett, így ő kiesett az Európa-bajnoki keretből. A tizenhat játékosból így már csak tizenöt maradt, ráadásul Móró Ákos betegséggel küzd. Még nincs a csapattal a három kaposvári fiatal, aki a felnőtt élvonal bajnoki döntőjében játszik.

A válogatott az első héten két felkészülési mérkőzést is játszott volna a románok korosztályos csapata ellen, de az ellenfél az utolsó pillanatban lemondta az utazást, így a Dunaferr ugrott be a két edzőmeccsre. A mérkőzések jól sikerültek, de Tomanóczy Tibor nem elégedett maradéktalanul.

„Egyelőre még nem tudunk olyan intenzitással készülni, mint szeretném, a játékosok különböző fizikai állapotban érkeztek, így az első hét arról szólt, hogy mindenki egy szintre kerüljön” – nyilatkozta a szövetségi kapitány az utanpotlassport.hu-n, de azt is elmondta, hogy elszántan dolgoznak azért, hogy jó eredményt érjenek el az Európa-bajnokságon.

„A célunk az, hogy ne pofozógépek legyünk a halálcsoportban, hanem szetteket, mérkőzéseket nyerjünk, és meglepjük a kontinens élcsapatait. A jövő héten Puhóba utazunk, ahol három mérkőzést játszunk a szlovákokkal, majd két hét múlva újra Dunaújvárosban készülünk. Újabb edzőmeccseket tervezünk, szeretnénk felkérni a Kaposvárt, a Szolnokot és a Dunaújvárost ellenfélnek, hogy a fiúk lássák, milyen erősségű mérkőzésekre kell számítani az Eb-n. Április tizennyolcadikán áttesszük a székhelyünket Győrbe, ott játsszuk a főpróbát, aztán huszonkettedikén belevágunk.”