Legyőzte a Vasas a címvédőt!

A Fatum Nyíregyháza 3:1-es vereséget szenvedett a Folyondár utcában a kiválóan játszó Vasas Óbudától, a másik két mérkőzésen pedig sima vendégsiker született. Az NB1-ben is a vendégcsapatok napja volt a mai, megőrizte veretlenségét a Gödöllő és a TFSE is.

 

Szorosnak indult a forduló rangadója a Vasas Óbuda és a Fatum Nyíregyháza között, először az első szett derekán tudott nagyobb előnyt kiépíteni a Vasas, amelyet meg is tartott a játékrész végéig. Elsősorban az amerikai Malloy ütéseinek köszönhette a vezetést a fővárosi együttes, a nyíregyháziak pedig több hibát is vétettek a játszma végén (25:16, 1:0). A második felvonásban összekapta magát a címvédő és végig vezetve nyerte a szettet és egyenlített (18:25, 1:1). A harmadik játékrészben is a nyíregyháziak kezdtek jobban, ám az egész meccsen kiválóan védekező Vasas a szett közepén egyenlített, Bojko és Malloy ütéseire nem volt ellenszere a vendégeknek (25:15, 2:1). Az utolsó játszmában magabiztosan röplabdázott a Vasas, esélyt sem engedett a Nyíregyházának, végül 9 ponttal nyerte a játékrészt, legyőzve az előző szezon bajnokát (25:16, 3:1)

Nagyon magabiztos győzelmet aratott idegenben a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE, akik az UTE otthonában tudtak 3:0-ra nyerni, nagyszerűen használták ki a lila-fehérek hibáit, pontos nyitásaiknak is (11 ász a mérkőzésen) köszönhetően sikerült felülkerekedniük az UTE együttesén.

Hasonlóan a BRSE-hez a az 1.MCM-Diamant Kaposvár is könnyedén győzött fővárosi riválisa ellen, ezzel megszerezte első győzelmét a bajnokságban. Vincent Lacombe együttese ki tudta használni az MTK hibáit, elsősorban Nikolina Boshnakova nagyszerű játékának is köszönhetően.

 

Női Extraliga:
Vasas Óbuda – Fatum Nyíregyháza 3:1 (16, –18, 15, 16)
Folyondár utca, 233 néző. V: Adler, Szabó P.
VASAS: Török 5, Kalicanin 8, Malloy 12, Bojko 19, Abdulazimova 9, Király-Tálas 5. Csere: Juhár (liberó),  Vezsenyi 1, Fábián, Zernovic 1. Vezetőedző: Giannisz Atanaszopulosz.
FATUM: Radosvá 8, Bodovics 2, Burazer 11, Vaszileva 15, Pintér 8, Ana Tiemi 3. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Dékány 1, Vaida 3, Glavinic 1, Francesco 1. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Edzői értékelés
Giannisz Atanaszopulosz:
– A második szettet leszámítva, amikor visszaesett a koncentrációnk és buta hibákat követtünk el, maximálisan elégedett vagyok a csapattal, mert a lányok a taktikát rendkívül fegyelmezetten betartva, bátran röplabdáztak. A nyitásainkkal kényszertámadásokra késztettük a riválist, ami után sok lehetőségünk adódott. Ez döntő volt, de a blokkvédekezésünk és a mezőnymunkánk is kiemelkedett. Megmutattuk, milyen játékra vagyunk képesek.
Németh Szabolcs: – Egy év után szenvedtünk vereséget. Úgy gondolom az elmúlt időszak teljesítményére büszkék lehetünk. Minden csapat életében van egy holtpont ezen most nekünk is át kell esnünk. A mai mérkőzésen nagyon jól játszott a Vasas mi pedig nem találtuk a ritmust. Vállalom a felelősséget a csapat nevében. Előre tekintünk a következő BRSE elleni csütörtöki mérkőzésre. Egy biztos, a Folyondár csarnok közönség fantasztikus hangulatot teremtve szinte belehajszolta a hazai játékosokat a győzelembe. Mi is ilyen remek szurkolást szeretnénk a hazai mérkőzéseken. Bízzanak bennünk szurkolóink és következő hazai bajnokin a töltsük meg a Continental Arénát.

UTE – Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (–14, –13, –18)
Szilágyi utca, 110 néző. V: Varjasi, Mezőffy.
UTE: Atanaszova 1, Gyimes 4, Bagyinka 1, Kraszteva 7, Morozo 3, Petőváry 6. Csere: Karabaseva (liberó), Durst, Kis, Szatmári 3, Szabó L. 7, Manninger. Vezetőedző: Horváth András.
BRSE: Najdics 5, Glemboczki 8, Zólyomi 9, Drpa 10, Kliszura 12, Strunjak 7.  Csere: Kertész 1, Molcsányi (liberók), Karhu, Kornyienko. Vezetőedző: Tóth Gábor.
Edzői értékelés
Horváth András:
 – Gratulálok a Békéscsabának a győzelemhez! Rengeteget hibáztunk, ami egy ilyen szintű csapat ellen nem fér bele.
Tóth Gábor: – Jó nyitásaink és fegyelmezett blokkmunkánk eredményezte a magabiztos győzelmet. Emellett végre támadásban is hoztuk az elvárt szintet.

MTK Budapest – 1.MCM-Diamant Kaposvár 0:3 (–11, –18, –12)
Budaörs, 80 néző. V: Jámbor, Villás.
MTK: Giommarini 4, Kilyénfalvi 7, Windisch 9, Tatár 4, Tettamanti 4, Boskó. Csere: Szalai (liberó), Sziládi 4, Berkó, Borsos. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Kaposvár: Matic 7, Lemmens 12, Grbac 5, Boshnakova 14, Wirth 5, Szedmák 12. Csere: Szpin (liberó), Hegyi, Budai, Tóth. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Edzői értékelés
Leiszt Máté:
 –Egy szezonra elegendő hibával játszottunk ma, sokat kell még dolgoznunk a kijavításukon. Sajnos az első hazai meccset a lányok túlizgulták, nem volt olyan energiaszint a pályán, mint elvártam, de dolgozunk tovább!
Vincent Lacombe: –Sikerült szervezett játékkal győzedelmeskedni az MTK otthonában. Fontos volt, hogy az első idegenbeli mérkőzésen magabiztosak voltunk.

 

Női NB I:
Jászberényi VT – Budaörsi DSE 0:3 (–13, –20, –23)
Jászberény, 150 néző. V: Ladányi, Szél.
JÁSZBERÉNY: Imre 3, Sléder 13,  Berényi 2, Hajdu 4, Juhász 6,  Faragó 7. Csere: Deme, Lagzi-Kovács (liberók), Nagy O., Patócs 1. Vezetőedző: Deme Gábor.
BDSE: Darvas 8, Vincze 13, Hernády 1, Tátrai 9, Jakab 14, Kiss 3. Csere: Futsek (liberó), Merza 1, Pisák Vezetőedző: Ujvárosi Levente Károly.
Edzői értékelés
Deme Gábor: – A második játszmától tudtunk alkalmazkodni a Budaörs nagyon jó nyitásához. Az első szettben nagyon nehezen bírtunk a riválisunkkal, de akkor sem játszottunk rosszul. Büszke vagyok a lányokra, amiért jól küzdöttek és a teljesítményükkel is elégedett vagyok. Jelen pillanatban még – sajnos – rutinosabb az ellenfél.
Ujvárosi Levente: – A mai bajnoki azért ér sokat, mert kellenek a játékpercek és a győzelmek az újoncoknak. Így hétről hétre erősebbek és stabilabbak leszünk. Különösen fontos, hogy a harmadik játszmában hátrányból tudtunk nyerni. A sérültjeink így teljesen gyógyultan térhetnek vissza. Köszönjük a hibátlan játékvezetést.

DSZC-Eötvös DSE – TFSE SE 0:3 (–13, –22, –10)
Debrecen, 20 néző. V: Suba, Nagy.
EÖTVÖS: Berza 2, Tóth K. 5, Fehér 4, Takács D. 2, Araújo 7, Máté 6. Csere: Fehérvári, Papp (liberók), Béni 2, Juhász, Pálfi, Kerek, Korompay. Vezetőedző: Szombathy András.
TFSE: Radomszki 11, Budaházy 4, Halla 5, Villányi 3, Nagy V. 14, Kökény 2. Csere: Boller (liberó), Smits, Török, Czakó. Vezetőedző: Csépke Gábor
Edzői értékelés
Szombathy András:
 – Az első és a harmadik szettben sokat hibáztunk, csak a másodikban voltunk méltó ellenfelei a TFSE-nek.
Csépke Gábor: – Az első szettben jól kezdtünk, koncentráltak voltunk. A másodikban a terem adottságaihoz nehezen alkalmazkodtunk, de a végére sikerült összekapni magunkat és ha szenvedve is, de megcsináltuk azt is. A harmadikban újra mi domináltunk. Majd jött egy kis technikai szünet, de utána sem engedtük ki az irányítás a kezünk közül. Mindenkinek tudtam lehetőséget adni többet-kevesebbet, ennek örülök.

Kispest SE – Gödöllői RC 0:3 (–19, –11, – 20)
Szent Gellért Sportcsarnok, 63 néző. V: Szabó, Hegedűs.
KISPEST: Törköly 1, Riczkó 7, Benedek 6, Dani L. 4, Horváth D. 5, Szabó K. 2. Csere: Horváth F. (liberó), Németh J. 1, Kőszegi, Vígh, Lisztes 5.  Vezetőedző: Takács Gergely.
GÖDÖLLŐ: Boros 5, Kökény P. 8, Kovács E. 6, Sánchez Pérez 16, Ratkai 17, Haase 6. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók). Vezetőedző: Szalay Attila.
Edzői értékelés
Takács Gergely:
– Már jobban játszottunk mint az elmúlt meccseken, jobb volt a hangulat. Kezdjük megszokni az NB I légkörét. Az első és a harmadik szettben, kellőképpen megnehezítettük ellenfelünk dolgát. Ez az út amit folytatnunk kell, mert így lehetünk sikeresek a következő mérkőzéseinken. 
Szalay Attila:
– Nehéz mérkőzésre készültünk, hiszen tudtuk, hogy az ellenfél egy fiatal és nagyon lelkes csapat. A legfontosabbat, a három pontot sikerült behúzni, de maradt bennem hiányérzet. A második játékrész kivételével az intenzitás és stabilitás nem volt meg. Ezeken sokat kell még dolgoznunk.

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
16:00 CoreComm-VESC – MÁV Előre-Bericap (női NB I)
16:00 Szolnoki RK – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
17:00 Debreceni EAC – Kistext (férfi Extraliga)
17:30 Dunaújvárosi KSE – Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
18:00 Pénzügyőr SE – VRC Kazincbarcika (férfi Extraliga) – zárt kapuk mögött; Tv: Hunvolley.tv
18:00 GLP Nyíregyháza – Dág KSE (férfi NB I)
19:00 Kecskeméti RC – MAFC-BME (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport+