Női NB I: a Gödöllő idegenben, a többiek otthon nyertek 3:0-ra

Teljes fordulót játszottak le a női NB I-ben. Az előző idény három dobogós csapata, a Gödöllő, a TFSE és a MÁV Előre is szettvesztés nélkül teljesítette második mérkőzését is a Jászberény, a Kispest, illetve az Eötvös ellen, így közöttük jelenleg a pontarány dönt a gödöllőiek javára a tabellán. A negyedik mérkőzésen a Budaörs a Veszprémet győzte le ugyancsak három játszmában.

 

Női NB I:
MÁV Előre-Bericap – DSZC-Eötvös DSE 3:0 (11, 15, 16)
Székesfehérvár, 50 néző. V: Kiss, Mezőffy.
MÁV: Szilágyi, Kiss A. 12, Karnickaja 13, Bortnikova 13, Sólyom 1, Szerencsés-Miklai 20. Csere: Kovács E. (liberó), Csabai. Vezetőedző: Jurij Melnyicsuk.
EÖTVÖS: Berza 1, Tóth K. 6, Béni 6, Fehér 5, Takács D., Araújo 9. Csere: Fehérvári (liberó), Juhász, Kerek 2, Dóka. Vezetőedző: Szombathy András.
Edzői értékelés
Jurij Melnyicsuk:
– Fegyelmezett, jó játékkal sikerült győznünk a Debrecen ellen. Vannak dolgok, amiket szoknunk kell még, de jól haladunk. Köszönjük a közönségnek a szurkolást és gratulálok a csapatnak!
Szombathy András: – Nagyon bátortalanul kezdtük a mérkőzést és a második és a harmadik játszmában is csak helyenként tudtunk alkalmazkodni a házigazdák gyors játékához. Annak örülök, hogy Dóka Vivien személyében újabb fiatal, saját nevelésű játékosunk debütált az NB I-ben. Gratulálok a Székesfehérvárnak!

Jászberényi VT – Gödöllői RC 0:3 (–9, –10, –8)
Jászberény, 200 néző. V: Takács Á., Bátkai-Katona.
JÁSZBERÉNY: Imre 3, Berényi, Hajdu 3, Juhász 1, Nagy O. 4, Faragó 3. Csere: Deme, Lagzi-Kovács (liberók), Sléder 2, Patócs 1. Vezetőedző: Deme Gábor.
GÖDÖLLŐ: Boros 1, Kökény P. 13, Kovács E. 6, Sánchez Pérez 12, Ratkai 16, Haase 6. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Sorompó, Császár 6, Barta. Vezetőedző: Szalay Attila.
Edzői értékelés
Deme Gábor:
– A jóval nagyobb játékerőt képviselői gödöllői csapat megérdemelten győzött és nem vett bennünket fél vállról.
Szalay Attila:
– Hoztuk a kötelezőt annak ellenére, hogy a lelkes hazaiak többször megleptek minket. Ami az előző mérkőzésen jól működött a csapatunk játékában az most kevésbé, viszont más játékelemekre ez fordítottan volt igaz.

TFSE – Kispest SE 3:0 (18, 18, 11)
Győri út, 83 néző. V: Sántosi, Szél.
TFSE: Nagy V. 11, Kökény N. 2, Radomszki 13, Török 9, Halla G. 20, Villányi 6. Csere: Boller (liberó). Vezetőedző: Csépke Gábor.
KISPEST: Németh J. 1, Kőszegi 3, Szabó K. 2, Dani 13, Riczkó 6, Benedek R. 4. Csere: Horváth D. (liberó), Törköly, Vígh 1, Lisztes 2. Vezetőedző: Takács Gergely.
Edzői értékelés
Csépke Gábor:
– Koncentrált, harcias játék! A második szett elejét kivéve rendkívül koncentráltan játszottak a lányok, igaz ott az ellenfél fogadása is feljavult. Fújnom kellett gyorsan egy ébresztőt. Utána támadásban, blokkban, mezőnyben, …. gyakorlatilag mindenben feljavultunk, türelmesek és magabiztosak voltunk. Minden játékosomnak köszönöm! Folytatnunk kell, amit elkezdünk és jövő héten legalább ilyen hozzáállással játszani.
Takács Gergely: – Hiányos és felforgatott csapattal érkeztünk. A mérkőzés eleje rendben volt, másfél szettig jól játszottunk. Ott egy állásban beragadtunk és utána teljesen szétestünk. Dolgozunk tovább, hogy az ilyen szintű mérkőzéseken tovább bírjuk ezt a tempójú játékot.

Budaörsi DSE – CoreComm-Veszprém 3:0 (15, 21, 21)
Budaörs, 100 néző. V: Horváth M., Nagy Zs.
BDSE: Pisák L. 8, Vincze 8, Hernády 11, Tátrai 5, Horváth P. 9, Kiss Zs. 6. Csere: Futsek, Ujvárosi (liberók), Jakab 1. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
VESC: Bozsó 2, Huck 2, Sherwin 8, Miklós 2, Monteiro 2, Hajós 11. Csere: Tóth L. 1 (liberó), Molnár-Pintér, Pós. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.
Edzői értékelés
Ujvárosi Levente:
– Nagyon fontos mérkőzés volt a mai. Végig koncentráltan és csapatként játszottunk. A lányok maradéktalanul betartották a taktikát. Jó úton járunk és ez a lényeg.
Szokolikné Kalmár Judit (VESC): – Ismét sok hibával játszottunk, úgy látszik, hogy a csapat összhangon még dolgoznunk kell. Sajnos az edzői kéréseket, tanácsokat sem fogadták meg a lányok, így a szoros végjátékokban rendre nálunk esett le a labda. A meccset sajnos nem mi irányítottuk és ez vezetett ehhez az eredményhez.