Férfi Extraliga: két rangadón is csak az 5. szett döntött

Három mérkőzést játszottak le vasárnap a férfi Extraligában. A Kazincbarcika a Kecskemétet, a Kaposvár pedig a bajnok Pénzügyőrt győzte le öt szett után, míg a harmadik meccsen a DEAC három játszmában nyerte a Dunaújváros ellen. Az NB I-ben a Szolnok, a MÁV Előre és a Szeged is 3:0-s sikert aratott.

 

Kazincbarcikán hiába vezetett kétszer is a hazai csapat, a kecskemétiek mindkétszer egyenlítettek, de a döntő szettet végül a Vegyész bírta jobban. Kaposváron a Fino szerzett vezetést, de aztán a címvédő fővárosiak fordítani tudtak, ám a negyedik szettől kezdve megint a hazaiak akarata érvényesült, így már csak ők veretlenek az Extraligában. Hiába jutott mindhárom játszmában 23 pontig a Dunaújváros, a végén mindig a debreceniek örülhettek.

Férfi Extraliga:
Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskeméti RC 3:2 (16, –23, 17, –18, 11)
Kazincbarcika, 400 néző. V: Ujházi, Halász E.
VRCK: Páez 2, Ciupa 17, Juhász 15, Szabó D. 16, Blázsovics 13, Moraes 13. Csere: Dudás, Budai (liberók), Péter B. 3, Csizmadia 1, Árva, Bibók. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
KECSKEMÉT: Szidiropulosz 2, Fundora 14, Tomanóczy 4, Argilagos 30, Bogdán 3, Szabó A. 11. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Horváth B., Balla. Vezetőedző: Nagy József.
Edzői értékelés
Toronyai Miklós:
– Hektikus mérkőzést játszottunk, de most a szív és a küzdeni akarás benne volt a csapatban. Kettő-kettőnél egy kicsit a Kecskemétnek állt a zászló, de akartunk, és ezzel megnyertük a meccset. Nem lesznek könnyű meccsek idén, habár ez lehetett volna az, elemezhetnénk az okokat, viszont az akarás legalább már rendben volt.
Nagy József: – Az első szettben nem értük el a megfelelő hőfokot, ami a játékhoz kellett volna. A második szettre feljavult a játékunk és tudtunk is nyerni. A harmadik szettben lekapcsolták a villanyt nálunk. Utána magunkra találtunk és jól játszottunk, de végül a VRCK ünnepelhetett.

Debreceni EAC – Dunaújvárosi KSE 3:0 (23, 23, 23)
Debrecen, 120 néző. V: Csizmarik, Rácz.
DEAC: Kiss I. 3, Tóth A. 6, Bagics 6, Remete 8, Fazekas 27, Vedres 6. Csere: Mészáros Z., F. Nagy (liberók). Vezetőedző: Fodor Antal.
DKSE: Laczi 10, Farkas L. 1, Tamási 2, Kecskeméti 14, Kisházi 2, Hatvany 15. Csere: Sümegi (liberó), Winter, Tajti. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Edzői értékelés
Fodor Antal:
– Jól kezdtük a bajnokság hazai menetelését, hiszen 3:0-ra sikerült nyernünk a tehetséges fiatalokból álló Dunaújváros ellen. Gratulálok a csapatoknak a győzelemhez, és bízom benne, hogy játékunkat tovább tudjuk javítani.
Tomanóczy Tibor: – Szoros meccset játszottunk a Debrecennel, melynek első harmadában elengedtük a hazaiakat, de a végét így is izgalmassá tudtuk tenni. A folytatásban tudtunk koncentráltan játszani, változtatni a játékfelfogásban, de a második és a harmadik szett végén is becsúsztak hibák, ezek miatt vesztettünk.

Fino Kaposvár – Pénzügyőr 3:2 (22, –21, –17, 18, 12)
Kaposvár, 300 néző. V: Tillmann, Barabás.
FINO: Hubicska 10, Sandoval 5, Milodanovics 17, Bögöly 13, Ouyachi 7, Garchet 2. Csere: Bozóki (liberó), Vasquez 6, Iván B., Iván G. 1, Kiss M. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
PÉNZÜGYŐR:
Pedro 9, Magyar 3, Dávid Cs. 10, Gacs 8, Kovács Z. 17, Kiss D. 6. Csere: Feliciano (liberó), Solti, Szabó, Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Edzői értékelés
Ruben Wolochin: – Kiélezett mérkőzésen tudtunk ma győzni. Sikerült kijönnünk a hullámvölgyből amiben a második-harmadik szettben voltunk. Volt tartásunk, ami nagyon fontos a csapat fejlődése szempontjából. Dolgozunk tovább, mert hosszú még a szezon.
Jókay Zoltán: – A Kaposvár azt tette a negyedik és ötödik játszmában, amit nekünk kellett volna: bátor volt, és keveset hibázott. Ez döntött.

 

Férfi NB I:
U19-es válogatott – Szolnoki RK 0:3 (–21, –22, –20)
Szolnok, 42 néző. V: Varjasi, Szél.
U19: Fenyvesi B. 11, Hajagos 6, Tóth K. 2, Kasnyik 8, Csombor 4, Kiss B. 2. Csere: Szentesi (liberó), Bogdán. Szövetségi edző: Bartal Gergely.
SZOLNOK: Guzmics 3, Kunert 8, Bíró 9, Banai 14, Quintz 8, Acsai 3. Csere: Fenyvesi D. (liberó), Timár 2. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
Edzői értékelés
Bartal Gergely:
– Nagyon nagy gratuláció a srácoknak. Ki nem kényszerített hibákból volt sok, ezeken múlt az első két szett. A harmadik szettben egymás hibáiból éltek a csapatok, amelyből a végén a Szolnok jött ki jobban. Gratulálok a Szolnok együttesének.
Gulyás Ferenc: – A múlt hetihez képest sokkal motiváltabb, stabilabb volt a csapat. Sokat javult a nyitásfogadásunk, ennek köszönhető, hogy tudtuk játszani azt a játékot, ami az elképzelés. Még sokat kell mezőnyvédekezésben is javulnunk, de biztató volt a játék képe. Ettől függetlenül van még mit gyakorolni. Jövő héten nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, bízom a csapatban, hogy érzik a fontosságát.

Vidux-Szegedi RSE – GLP Nyíregyháza 3:0 (10, 8, 11)
Szeged, 200 néző. V: Soltész, Ladányi.
SZEGED: Honti, Kiss G. 4, Bodnár, Inhoff 1, Demcsák, Sarnyai 2. Csere: Borsi, Váradi (liberók), Dileo 1, Csányi 5, Nacsa 5, Pozzobon 4, Piti 1. Vezetőedző: Nusser Elemér.
NYÍREGYHÁZA: Nagy M., Tóth A., Balogh, Bakács 1, Kőnig, Demeter. Csere: Barcza (liberó), Tóth D. 3, Nagy V. Vezetőedző: Balázs István.
Edzői értékelés
Nusser Elemér (Szeged):
– Kötelező győzelem volt, tudtunk gyakorolni egy két szituációt. Valószínű a hátralévő mérkőzések nehezebbek lesznek.

MÁV Előre SC-Foxconn – Rákosmente 3:0 (22, 14, 21)
Székesfehérvár, 75 néző. V: Mezőffy, Kiss Z.
MÁV ELŐRE: Kholman 10, Deliu 4, Doda 12, Ambrus 6, Boa 15, Balázs 7. Csere: Takács M., Szentesi (liberók), Neukum, Kulcsár, Tóth K. 1. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
RÁKOSMENTE: Nagy P. 5, Török Sz. 2, Sándor B. 5, Katona 4, Fenyő 13, Papp M. 4. Csere: Hartyányi, Farkas R. (liberók), Szabó B. 1, Szalai 1, Török R. 3, Kókai, Monár D. Vezetőedző: Kovács Sándor.
Edzői értékelés
Dávid Zoltán:
– Kicsit stresszesen kezdtük az első hazai mérkőzést. Szerencsére utána koncentráltan tudtunk játszani és az edzéseken gyakorolt taktikai megoldásokat viszontláttam a pályán. A harmadik szettben mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni, voltak jó egyéni teljesítmények. Hoztuk a kötelezőt.
Kovács Sándor:
– Úgy gondolom megfelelően kezdtük a mérkőzést, taktikai utasításokat szépen megoldották a fiúk. Sajnos minden szett közepén volt egy hullámvölgy, ami megpecsételte a szettek végkimenetelét. Az eredménytől független vannak biztató jelek a játékunkban, dolgozunk tovább. Ez csak egy mérkőzés volt a sok közül! Gratulálok a Fehérvárnak! Készülünk a következő mérkőzésre!