Kistext-siker az Extraliga fővárosi rangadóján

Megvan az újonc első győzelme az Extraligában: a Kistext a MACF-BME otthonában tudott diadalmaskodni egy ötszettes csatában. Fordulatosan alakult a mérkőzés, az első játszma közepén még a hazaiak voltak előnyben, de a Kistext hatékony támadásainak köszönhetően behúzta a szettet (22:25, 0:1). A második szettben 10:10 után a végig jól teljesítő Krupánszki pontjával megindult a MAFC és a kiépített előnyt megtartva egyenlített (25:15, 1:1). A harmadik játszmára ismét feltámadt a Kistext és már 11:1-re is vezetett, és előnyét nem is adta le az ebben a periódusban kiválóan védekező vendégcsapat (16:25, 1:2). A negyedik játszmában a mérkőzésben maradásért küzdött a MAFC, egyre nagyobb lett az előnye, a szett végén 9 pont volt a különbség (25:16, 2:2). A döntő játszmát a Kistext bírta jobban: 7:7 után gyorsan szerzett hét pontot a vendégcsapat. Hiába Gomez Galvez pontot érő blokkja, rontott nyitása a Kistext sikerét jelentette (8:15, 2:3).

Az NB1-ben az U-19-es válogatott és a Szeged meccsén háromszettes vendégsiker született, ahogy a Dág is játszmaveszteség nélkül győzött Miskolcon a MEAFC vendégeként.

Férfi Extraliga:
MAFC-BME – Kistext 2:3 (-22, 15, -16, 16, -8)
Folyondár utca, 50 néző. V: Szabó, Selega.
MAFC: Gomez Galvez 4, Krupánszki 14, Lescay 1, Csoma 20, Benkő 8, Eke 8. Csere: Pápai (liberó), Szabó Bence 1, Szabó Barna 4, Szabó Balázs 7. Vezetőedző: Nagy Péter.
Kistext: Makarov 11, Garcia 4, Gönczi 17, Bokor 2, Kalmár 7, Reffatti 12. Csere: Bán (liberó), Erki, Szalai 4, Szabó 6, Ghazal 2, Óhidi.  Vezetőedző: Weczera Csaba.
Edzői értékelés
Nagy Péter:
– Az ellenfél, úgy gondolom, elég kiszámíthatóan játszott, hagytuk érvényesülni ezt a könnyű játékukat, amit játszottak, az rányomta a bélyegét a mérkőzés elejére. Azután valamelyest agresszívabbak és próbáltuk a saját játékunkat erőltetni. Meg kell tanulni, hogy 1-1 pontnak, olyan lelki hatása van, amely további 3-4 ponton keresztül tovább kíséri a csapatot. Ha győzni szeretnénk egy ilyen, vagy hasonló mérkőzésen, mentálisan erősebbnek kell lennünk.
Weczera Csaba:
– Jól kezdtük a mérkőzést és sikerült is nagy csatában megnyerni az első játszmát. A másodikban egyszerűen nem úgy működött az összjátékunk ahogyan kellett volna. A harmadik etapra emiatt szerkezetet váltottunk és ezzel sikerült meglepni ellenfelünket. De hiába mert a negyedik szettben ugyanúgy szétestünk. A döntő játszma első felében mindkét csapat megcsinálta a kötelező pontjait és így 8:7-es vezetéssel fordultunk. A fiatal játékosunk Jamil egy nagyon jó szerva sorozatot kapott el és elől pedig a blokkunk is jól működött így sikerült meglépni és megnyerni a mérkőzést. Nagyon boldog vagyok hogy győztünk de komolyan ki kell elemeznünk mitől voltak ezek a hosszú zárlatok. Gratulálok a MAFC csapatának is, úgy gondolom ők is hasonlóan hullámzó játékot mutattak de most a vége nekünk jött ki jobban.

Férfi NB I:
U-19-es Válogatott – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (–20, –19, –10)
Szolnok, 32 néző. V: Gyulai, Ladányi.
U-19: Fenyvesi D. 3, Kiss 4, Tóth 4, Fenyvesi B. 7, Acsai 1, Bogdán 1. Csere: Szentesi (liberó), Kasnyik 2, Csombor. Vezetőedző: Bartal Gergely.
Szeged: Piti 4, Dileo 5, Csányi 9, Csendes 6, Sarnyai 3, Durigon 15. Csere: Borsi (liberó), Bodnár 2, Inhoff, Honti, Demcsák 2. Vezetőedző: Nusser Elemér.
Edzői értékelés
Bartal Gergely:
 – Nagyon szépen küzdöttünk. Több hátraáltató tényező miatt sajnos nem a teljes kerettel tudtunk kiállni. Úgy gondolom, hogy a csapat tagjai a helyzethez mérten – amíg bírtuk fizikailag és fejben – addig szépen tartották a lépést az ellenféllel. Gratulálok a Szegednek és a válogatottnak is.
Nusser Elemér:
 –Igazi évadkezdő első mérkőzés volt. A srácok tele voltak feszültséggel, a túlzott akarás meglátszott a játékon. A harmadik szettre nyugodtunk le, az már hasonlított röplabdára.

MEAFC-Miskolc – Dág KSE 0:3 (–17, –20, –25)
Miskolc, 60 néző. V: Szarka, Takács.
MEAFC: Csizmadia 9, Lipatov 4, Kovács 18, Kozsla 9, Surányi 3, Simkó 4. Csere: Karóczi (liberó), Berkes 5. Vezetőedző: Bagó László
Dág: Bakóczy 2, Kun 6, Sow 5, Oláh 19, Kara 12, Flachner D. 8. Csere: Bene (liberó). Vezetőedző: Zirigh Balázs.
Edzői értékelés
Bagó László:
– A ki nem kényszerített hibáink miatt végig kapaszkodnunk kellett az ellenfél után. Mikor volt lehetőségünk azzal pedig nem éltünk. A stabilabban játszó csapat nyert megérdemelten.
Zirigh Balázs:
– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, a támadásaink ültek, és nyitásaink is hatékonyak voltak! Szerintem kicsit megleptük “agresszív” játékunkkal ellenfelünket! A harmadik szett nagyon kiegyenlített volt, a Miskolc könyörtelenül kihasználta hibáinkat, de szerencsére, csakúgy mint az elmúlt meccseinken volt tartásunk és tudtunk fordítani kiélezett szituációban! Örülök a jó szezonkezdésnek, ez erőt adhat a sikeres folytatáshoz!