A vártnál nehezebb csabai siker az MTK ellen

Egy női Extraliga és egy-egy női és férfi NB I-es mérkőzést játszottak le pénteken. A női Extraliga nyitómérkőzésén a legutóbbi ezüstérmes Swietelsky-BRSE 3:1-re győzte le az MTK Budapestet. Az NB I-ben a TFSE nagyon simán nyert a Jászberény, míg a férfiaknál a MÁV Előre-Foxconn Szolnokon tudott diadalmaskodni ugyancsak három játszmában.

 

Bár a találkozó elején a vendégek vezettek egy-egy ponttal, 9:9 után a csabaiak elkapták a fonalat, s ezt követően már uralták az első játszmát és végül magabiztosan nyerték (25:16). A vendégek azonban nem zuhantak össze –ketten, Boskó Ágnes és Tatár Gréta közülük csabai nevelésűek és csak most nyáron hagyták el szülővárosukat – és a második játszmát is jól kezdték. Sőt, 18:10-re is vezettek, éppen Tatár nyitásaival. 20:12 után azonban sorozatban öt hazai pont következett, a végén így is hat szettlabdája volt az MTK-nak. Ötöt azonban hárítottak a csabaiak, de Leiszt Máté időkérése után éppen Tatár zárta le a szettet (23:25). A pofontól aztán alaposan felébredtek a csabai lányok és a harmadik szettet végig fölényesen vezetve, remek játékkal nagyon simán nyerték (25:14). A negyedik felvonásra megint visszajöttek a meccsbe a fővárosiak: 9:9-ig fej fej mellett haladtak a csapatok, de ekkor megint az MTK percei következtek, akik 15:10-re is elhúztak. Most azonban még időben ébredtek a csabaiak és 18:18-nál megint egyenlő volt az állás. Ezután megint együtt haladt a két csapat, 23:22-re a fővárosiak vezettek, de aztán a BRSE-nek lett először szett- és egyben meccslabdája is, de az elsőt még sikerült hárítani, de aztán Karhu blokkjával végül lezárta a meccset a Békéscsaba (26:24).

Női Extraliga
Swietelsky-Békékscsaba – MTK Budapest 3:1 (16, –23, 14, 24)
Békéscsaba, 800 néző. V: Horváth M., Soltész.
BRSE: Najdic, Glemboczki 5, Pekárik 10, Drpa 23, Kliszura 17, Strunjak 1. Csere: Kertész (liberó), Zólyomi 7, Karhu 10, Kornyienko 2. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MTK: Giommarini 5, Kilyénfalvi 15, Windisch 19, Tatár 9, Tettamanti 6, Boskó. Csere: Szalai, Weidemann (liberó), Berkó, Sziládi 2, Petri 1. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Edzői értékelés
Tóth Gábor:
– A második szettben a nyitásunk minősége és a nyitás-fogadásunk akadozott, amit a rendkívül motiváltan játszó MTK kihasznált. Arra mindenképpen fel kell készülni, hogy ellenünk minden csapat így fog játszani. Amíg mi nem tudjuk felvenni ezt a fajta attitűdöt, addig lehetnek nehéz pillanataink. Nagyon fontos, hogy a nyitányon begyűjtöttük a három pontot. Gratulálok az MTK-nak!
Leiszt Máté: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, tökéletes mérkőzést játszottunk, megérdemeltük volna, hogy tovább tartson. Ezt az utat kell járnunk a jövőben is.

 

Női NB I:
TFSE – Jászberény 3:0 (10, 9, 8)
Győri út, 63 néző. V: Selega, Hegedűs.
TFSE: Budaházy 3, Smits van Oyen 5, Radomszki 11, Török P. 5, Halla G. 12, Benedek 6. Csere: Boller, Hábetler (liberók), Poór 5, Halla P. 4. Vezetőedző: Csépke Gábor.
JÁSZBERÉNY: Kállai, Hajdu 3, Juhász V., Nagy O. 1, Faragó 3, Imre 1. Csere: Lagzi-Kovács, Deme (liberók), Sléder 4, Patócs 1, Horváth R., Farkas V., Berényi. Vezetőedző: Deme Gábor.
Edzői értékelés
Csépke Gábor:
– Köszönöm a lányoknak a mutatott játékot. Végig koncentrálva játszottunk. Sikerült a kért dolgokat betartani és a hibákat, hullámvölgyeket minimálisra csökkenteni. Minden elismerésem a jászberényi lányoknak, akik az egész mérkőzésen nagyon lelkesen játszottak.
Deme Gábor: – Sajnos nem tudtuk megnehezíteni a jó erőkből álló TFSE dolgát.

Férfi NB I:
Szolnoki RK – MÁV Előre-Foxconn 0:3 (–11, –20, –20)
Szolnok, 50 néző. V: Csizmarik, Villás.
SZOLNOK: Guzmics 3, Kunert 8, Csombor, Banai 9, Eperjesi 1, Bíró 4. Csere: Fenyvesi (liberó), Quintz 5. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
MÁV ELŐRE: Kholman 2, Deliu 2, Leonardo 13, Ambrus 2, Boa 9, Balázs 12. Csere: Takács M, Szentesi (liberók), Tóth K. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Edzői értékelés
Gulyás Ferenc (Szolnok):
– Csalódott vagyok, nem az eredmény miatt, hanem ahogy játszottunk: lelketlenül. Nagyon sok ki nem kényszerített hibánk volt. Rendkívül gyenge nyitásfogadás jellemezte játékunkat. Igaz, betegséghullám is akadályozta a felkészülésünket, de ez nem lehet kifogás arra, hogy ne küzdjünk. Mindannyian levonjuk a konzekvenciát és dolgozunk tovább.

 

HETI PROGRAM:
Október 16., szombat
16:00 CoreComm-VESC – Gödöllői RC (női NB I)
18:00 Újpesti TE – Diósgyőri VTK (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
18:00 Kispest SE – DSZC-Eötvös DSE (női NB I); Tv: Hunvolley.tv
18:30 Budaörsi DSE – MÁV Előre-Bericap (női NB I)
19:30 Vasas Óbuda – Szent Benedek RA (női Extraliga); Tv: M4 Sport+

Október 17., vasárnap
15:00 Rákosmente – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
17:30 Dunaújvárosi KSE – MAFC-BME (férfi Extraliga)
18:00 Pénzügyőr – Debreceni EAC (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
18:00 GLP Nyíregyháza – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
18:15 1. MCM-Diamant Kaposvár – FATUM-Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: M4 Sport+
19:30 Kecskeméti RC – KISTEXT (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv