Röplabdatorna a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

Október 14-16. között 12. alkalommal rendezi meg a BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját.

A háromnapos eseményen 6 sportágban közel 1500 egyetemista sportol együtt Budapesten. A KEK lehetőséget ad arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A tornán anyaországi és határon túli egyetemek sportolói a röplabdán kívül futsalban, kosárlabdában, asztaliteniszben és nagypályás labdarúgásban mérik össze tudásukat.

A XII. KEK röplabda tornájának kiemelt szakmai partnere a Magyar Röplabda Szövetség és a Budapesti Röplabda Szövetség. A tornán 5 női és 7 férfi csapat vesz részt. A férfiaknál a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem, az ELTE-BEAC, a Babes-Bolyai Tudományegyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Széchenyi István Egyetem hallgatói mérik össze erejüket, míg a nőknél a Budapesti Corvinus Egyetem, az ELTE-BEAC, a Semmelweis Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Újvidéki Egyetem MTTK együttesei csapnak össze.

Játéknapok:
Október 14. (csütörtök) Megnyitó a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen
Október 15. (péntek) 8:00-20:00: csoportmérkőzések
Október 16. (szombat) 09:00-15:00: egyenes kieséses szakasz

A KEK röplabda tornájának eredményeit élőben lehet követni a https://kekbudapest.hu/roplabda/ oldalon.