Rajt előtti körkérdés a férfi Extraliga-csapatokoz

A szezon kezdete előtt mind a 8 élvonalbeli együttes vezetőedzőjének ugyanazt a három kérdést tettük fel:

 1. Általánosságban mit vár az új szezontól? Milyen a mezőny, milyenek az ellenfelek?
 2. Milyen változások történtek a nyáron a csapatnál – hogy érzi, erősödött vagy gyengült a keret?
 3. Mit vár csapatától az új szezonban?

Fodor Antal, DEAC

 1. Nem láttuk az összes csapatot, de a hírek alapján hat gárda kiemelkedik a mezőnyből. Nekünk az előjelek alapján a Dunaújvárossal kell megküzdenünk a kiesés elkerüléséért. Az igazolások látva szerintem színvonalasabb lesz a mostani idény, mint az előző.
 2. Hubicska Patrik és Csizmadia János személyében két kulcsemberünk távozott, így kicsit gyengültünk a nyáron. A pótlásukat saját nevelésű játékosokkal próbáljuk megoldani. Bátran építehetünk az utánpótlásunkra, hiszen U21-es csapatunk az előző idényben szépen csillogó bronzérmet szerzett.  
 3. Szeretnénk kiharcolni a bennmaradást az Extraligában. Az erősebb vetélytársak ellen főleg a tisztes helytállás lehet a cél, de bízom benne, hogy képesek leszünk bravúrgyőzelmekre is.

Tomanóczy Tibor, DKSE

 1. Remélem, hogy a bajnokság megszakítás nélkül le fog bonyolódni. Sok jó és látványos mérkőzéseket lásson a közönség!  A férfi bajnokság fejlődjön annyit és vonzzon be sok nézőt, mint ahogy a női szakág felépítette magát az évek folyamán. Öt csapat kiemelkedik a mezőnyből, ők kemény csatákat fognak vívni a négy közé jutásért!
 2. A tavalyi évhez képest sokat fiatalodott a csapat. Hét játékos távozott, a helyükre fiatalokat hoztunk fel az utánpótlás-keretekből és három új játékost igazoltunk.
 3. A DKSE egyértelműen az Extraligában való bent maradást tudja megcélozni. Sok a fiatal tehetséges játékos, akiknek tapasztalatot kell szerezniük.

Ruben Wolochin, FINO Kaposvár

 1. Abban bízom, hogy tovább emelkedik a színvonal, bár a bajnokság lebonyolítása szerintem nem segíti, hogy a játékosok és a csapatok fejlődjenek, ugyanis 14 alapszakasz-mérkőzés nem elég egy profi ligában. Általánosságban úgy gondolom, az együttesek jobb játékosokat szerződtettek, így ez a bajnokság erősebb lesz, mint az előző.
 2. Több változás is történt a keretünkben, azon dolgozunk, hogy új csapatot építsünk. A célunk, hogy jobbak legyünk, mint a legutóbbi idényben.
 3. Szeretnénk versenyben lenni a bajnoki címért.

Nagy József, Kecskeméti RC

 1. Zökkenőmentes lebonyolítást és hogy a külső tényezők kevésbé befolyásolják a következő szezont. A bajnokság évről évre erősödik, ezt mutatja, hogy egyre több csapat kerül hasonlóan magas szintre. Az idei szezonban hat olyan csapat van, amelyek között az aznapi forma fogja eldönteni a mérkőzéseket.
 2. A kecskeméti csapat teljesen átalakult, sokan távoztak és sokan is érkeztek. Változott az edzői stáb is, ami eddig nem is volt igazán. Egészen új csapatot kellett építeni. Úgy gondolom, erősödtünk a tavalyi szezonhoz képest.
 3. A csapattól nem várok el többet, mint amit a játékosok is elvárnak tőlem. Maximális felkészülést minden edzésre, mérkőzésre és a legjobbat nyújtani.

Weczera Csaba, Kistext SE

 1. A mezőny a tavalyi szezonhoz képest tovább erősödött. Legalább hat nagyjából hasonló képességű csapat lesz a bajnokságban így a nézők színvonalas és nagy küzdelmeket láthatnak majd.  
 2. A nyár folyamán a csapatunk szinte teljesen kicserélődött és sokat erősödött.  
 3. Újoncként azt szokták mondani, a bent maradás a cél. Én ennél komolyabb célokat tűztem ki a csapat elé, szeretnénk bekerülni a legjobb négybe. 

Nagy Péter, MAFC

 1. Nehéz szezonra számítok. Úgy érzem, nincsenek jelentős különbségek a csapatok között. A bajnokság színvonala érzésem szerint valamivel magasabb lesz a tavalyihoz képest.
 2. Jelentős változáson esett át a keretünk, az előző szezonban jól teljesítettünk, de a további előrelépéshez némi megújulásra volt szüksége a csapatnak, úgy érzem jól sikerült az erősítés.
 3. Célunk a bajnokságban és a kupában is a legjobb négy közé kerülés. Nekem úgy tűnik, erre reálisan hat csapatnak van esélye, minden forduló nagyon kiélezett lesz.

Jókay Zoltán, Pénzügyőr SE

 1. Jelenleg úgy néz ki, hogy sok csapat teljesen kicserélődött (Kaposvár, Kecskemét, MAFC, Kistext), sok új külföldi – főleg latin- és dél-amerikai – játékos van szinte mindegyik csapatnál. Az újonc Kistext is nagyon megerősödött a tavalyi szezonhoz képest. A Pénzügyőr és a Kazincbarcika változott talán a legkevesebbet. Szerintem a mezőny még kiegyenlítettebb lett, jelenleg úgy gondolom, hogy akár hat csapat is versenghet a dobogóért.
 2. Úgy gondolom, a keretünk erős, talán egy-két kiegészítő ember kellene még. Elment, illetve nem hozzánk jött vissza a tavalyi szezon egyik legponterősebb támadója. Ettől függetlenül a mag megmaradt és erősödtünk középső poszton is. Remélem azt is, hogy a fiatalabbak, akik tavaly esetleg nem kaptak annyi szerepet, most már maximálisan beleerősödnek a mezőnybe. Véleményem szerint szélső ütő poszton is megtaláltuk a megfelelő megoldást, de nyilván egy kicsit mást kell idén játszanunk, talán még inkább ki kell domborodjon a csapatmunka szerepe. Harcos, nagyon agilis és motivált csapatot szeretnék látni, akik újra éhesek és a már megszerzett tapasztalatokat fel tudják használni a mérkőzéseken.
 3. Szeretném, ha ez a legutolsó mérkőzésig kitartana és harcban lehetünk a legfényesebb éremért.

Toronyai Miklós, Vegyész RC Kazincbarcika

 1. Egy jó, kiegyenlített bajnokságot várok az új szezontól, jó mérkőzésekkel. Szeretnénk, ha a nézők is az egész szezonban mellettünk állnának, mert nekünk, kazincbarcikaiaknak, ez rengeteget számít, hiszen remek szurkolótáborunk van. Nyilván nem lenézve egyik csapatot sem, de talán a DEAC és a DKSE egy kicsit kilóg lefelé. A másik hat csapat szoros meccseket játszhat egymással, idegenben és hazai pályán egyaránt, mert mindegyik gárdának sikerült előre lépnie tavalyi önmagához képest.
 2. Úgy gondolom, a keretünk erősödött. Két új ember érkezett hozzánk, Péter Benedek és Miklósi-Sikes Zétény, mert Rodrigo Moraes “Mudo”, Blázsovics Péter és Szabó Dávid már játszottak itt, ismerik azt a játékrendszert, amit mi is játszani akarunk. Támadásban Mudo hatékonyabb, mint a korábbi horvát centerünk, míg Blázsovicsot jobb játékosnak tartom, mint a tavalyi, brazil elődjét.
 3. Mindenképpen előrelépést várok a tavalyi eredményekhez képest. A céljaink nem változtak, éremért, azokból is a minél fényesebbekért szeretnénk harcolni, és emellett a nemzetközi porondon is szeretnénk néhány kört menni.

A férfi Extraliga menetrendje.