Kaposvári siker a nyitányon

Kaposvári sikerrel rajtolt a férfi Extraliga, a női Magyar Kupa selejtezőjéből a Gödöllő jutott tovább a Veszprém Volley ellenében. A férfiak Magyar Kupa küzdelmében a DKSE odahaza szenvedett 3:0-ás vereséget a Dág KSE-től.

 

Nagyszerűen kezdte a bajnokságot a FINO Kaposvár együttese, hiszen folyamatosan javuló játékkal, három szettben győzte le a Vegyész RC Kazincbarcika csapatát. Az első szettben a vendégek kerültek előnybe, amelyet a hajráig meg is tartottak, ám előbb 17:17-nél érte utol a Kaposvár ellenfelét, utána pedig jobban is bírták a szett végét (25:22, 1:0). A második szettől kezdve a hazaiak domináltak, egy-két pontnál közelebb nem engedték a Vegyészt, a végére öt pont lett a különbség (25:20, 2:0). A harmadik szettre lendületben maradt a Kaposvár, rögtön ötpontos előnybe került, amelyet a Vegyész már nem tudott ledolgozni. A hazaiak jól nyitottak, nyitásfogadásban is nagyszerűen teljesítettek, élvezték a játékot, ennek is köszönhetően húzták be a harmadik szettet, így a meccset is (25:18, 3:0).

 

Férfi Extraliga 1. forduló:
FINO Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika 3:0 (22, 20, 18)
Kaposvár,  239 néző. V: Adler, Mezőffy.
FINO Kaposvár:  Hubicska 14, Sandoval 7, Milovanovic 9, Bögöly 18, Ouyachi 6, Garchet 1. Csere:  Bozóki (liberó), Kiss 1, Iván G. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
VRCK:  Blázsovics 6, Juhász 4, Árva 6, Ciupa 11, Moraes 6, Paez 1. Csere:  Dudás (liberó), Csizmadia, Bibók 4, Péter B. 1, Péter M., Szabó. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Edzői értékelés
Ruben Wolochin:
– Mondhatjuk, hogy meglepődtem csapatom jó teljesítményén, de ezt már nagyon régóta vártam a srácoktól. Kiválóan nyitottunk, és ez megnyitotta a lehetőséget a számunkra arra, hogy nyugodtabban játsszunk. Örülök a sikernek, de ez csak egy siker, semmi több.
Toronyai Miklós: – Jó erőben volt a társaság, egyáltalán nem voltak fáradtak a játékosok, de azt nem tudom elfogadni, hogy taktikai utasításokat nem tartjuk be. Megbeszéltük, milyen pozícióban védekezünk, nem azt csináltuk, és hiába hívtam fel rá a figyelmet, mintha kihúzták volna alólunk a talajt. Rendre rossz döntéseket hoztunk támadásban is, így abszolút megérdemelten nyert a Kaposvár.

Női Magyar Kupa-selejtező:
Veszprém Volley (NB II) – Gödöllői RC (NB I) 0:3 (-9, -20, -12)
Veszprém, 54 néző. V: Takács, Halász.
VESZPRÉM:  Szabó, Orosz, Sulic, Endrődi, Sólyomvári, Molnár. Csere: Deli-Germann (liberó), Mester,  Talabér, Mária  Vezetőedző: Fésüs Irén.
GÖDÖLLŐ:  Sanchez Perez, Ratkai, Haase, Boros, Kökény, Kovács. Csere:  Maurer, Szerencsés (liberók), Barta, Sorompó, Császár. Vezetőedző: Szalay Attila.
Edzői értékelés
Szalay Attila: – Voltak jó részei a találkozónak, de nagyon látszódott játékunkon, hogy kevés felkészülési mérkőzés van mögöttünk.
Továbbjutott a Gödöllői RC

Férfi Magyar Kupa-selejtező, 1. mérkőzés:
DKSE (Extraliga) – Dág KSE (NB I) 0:3 (-25, – 20, -19)
Dunaújváros V: Bátkai-Katona, Szarka
DKSE:  Farkas László, Tamási Dávid, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint. Csere: Sümegi Kristóf András (liberó), Göczi Dániel, Pintér Barnabás, Tóth Kristóf, Tajti Olivér, Béres Mátyás (liberó), Winter László Zétény. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Dág: Kara Zsombor, Bakóczy András, Kun Benedek László, Bene Róbert (liberó), Flachner Dániel, Sow Ábrahám Péter, Oláh Botond. Csere:  Mihucz Csaba, Majer Zsolt Ferenc, Balázs Bence, Krekk Zoltán. Vezetőedző: Zirigh Balázs
Edzői értékelés
Tomanóczy Tibor:
– Ezt a mérkőzést magunk miatt vesztettük el, hiszen az első két szettben kezünkben voltak a győztes labdák. Mind a három szettben volt egy-egy olyan momentum, ami kétesnek tűnt és ezeket nem dolgoztuk fel jól. A szélső támadásokban nagyon fel kell javulnunk, mivel ott voltak a nagyobb hibáink. Jól védekeztünk, magunkhoz képest jól blokkoltunk, így a támadásokon ment el ez a meccs. Csüggednünk nem szabad, menni kell tovább, hiszen nagyon fiatalok vagyunk. Vasárnap az extraliga következik, még erősebb ellenféllel szemben, előtte azonban a fiúk saját bajnokságaikban kell helytálljanak.