Magyar Kupa: csak a Tatabánya nyert otthon, 0:2-ről fordított a Budaörs

A tervek szerint hat Magyar Kupa mérkőzést játszottak volna le szerdán, végül azonban az egyikre nem került sor. Két csapat már ki is vívta a nyolcaddöntőbe jutást: a TFSE Szolnokon, a Budaörs a BVSC otthonában diadalmaskodott, igaz, utóbbiaknak kétszettes hátrányból kellett fordítania. Idegenben, a fővárosban nyerte meg a párharc első találkozóját a Miskolc és a MÁV Előre is, csak a Tatabánya tudott hazai pályán győzni a DEAC ellen.

 

Női Magyar Kupa-selejtező:
Szolnoki SPC (NB II) – TFSE (NB I) 0:3 (–11, –6, –9)
Szolnok, 30 néző. V: Nagy L., Dunszt.
SZOLNOK: Szécsi, Rőczey, Gál, Berényi, Varga R., Bárdos. Csere: Mizsei (liberó), Radeczki Lili, Radeczki Laura. Vezetőedző: Makai Péter.
TFSE: Halla, Nagy V., Radomszki, Budaházy, Kökény N., Villányi. Csere: Boller, Hábetler (liberók), Poór, Török P., Benedek G. Vezetőedző: Csépke Gábor.
Edzői értékelés
Csépke Gábor (TFSE):
– Hoztuk a kötelezőt! Nagyon örülök, hogy egy nagyon hosszú felkészülés után egy győzelemmel kezdtük a tétmeccseket. Gratulálok a lányoknak, mert az első pontokat leszámítva végig koncentráltan játszottak. Tudtam rotálni, és minden hadra fogható játékosomat a pályára tudtam küldeni. Pénteken hazai pályán is bemutatkozunk, bízok benne hasonló eredménnyel. További sok sikert kívánok a nagyon szimpatikus szolnoki csapatnak.
Továbbjutott a TFSE

 

BVSC-Zugló (NB II) – Budaörsi DSE (NB I) 2:3 (23, 28, –12, –23, –11)
Szőnyi út, 60 néző. V: Gyulai, Filibér.
BVSC: Nyuka, Hegedűs A., Bajnóczi, Marton, Nagy Zs., Tóth Bagi. Csere: Sartoris, Németh Z. (liberók), Cirkov, Puskás P., Bálint, Hemmert, Rózsa. Vezetőedző: Daróczi Gergely.
BUDAÖRS: Pisák F., Horváth P., Jakab, Merza, Kiss Zs., Pisák L. Csere: Futsek, Ujvárosi (liberók), Horváth I., Tátrai, Darvas, Hernády. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
Edzői értékelés
Daróczi Gergely:
– Gratulálok a lányoknak nagyon nagyot harcoltak ma de ez végül sajnos nem lett elég a sikerhez. A végjátékra teljesen elkészültünk az erőnkkel pedig kedvező helyzetben voltunk ám a rengeteg ki nem kényszerített hiba már nem fért bele a meccs ezen szakaszában. Most túl kell lépnünk ezen, jönnek a dolgos hétköznapok és a mai tapasztalatokból meg tanulnunk kell, hogy a bajnokság fontos meccsei után mi örülhessünk majd.
Ujvárosi Levente: – Számítottunk arra, hogy nehéz lesz az első tétmérkőzés. Hiányoztak a befejezett támadások, a végjátékot pedig még tanulni kell a fiataloknak. Szerencsére mi bírtuk jobban erővel és szívvel. A BVSC jó csapat és szerintem jövőre találkozunk az első osztályban.
Továbbjutott a Budaörs

A különböző osztályban szereplő csapatok között egy mérkőzés dönt a továbbjutásról.

 

Női Magyar Kupa-selejtező, 1. mérkőzés:
Tatabányai RSE (NB II) – Debreceni EAC (NB II) 3:0 (12, 15, 12)
Tatabánya, 83 néző. V: Ladányi, Varga A.
TRSE: Sinai, Kocsis, Kiss A., Borbély, Nagy A., Rácz. Csere: Keszthelyi, Csóka (liberók), Metali, Szövérdffy, Kovács G., Udvardi, Horváth E. Vezetőedző: Bódis Attila.
DEAC: Tóth V., Vass, Mátyus, Árvai, Ratkos, Mayer. Csere: Molnár P. (liberó), Gégény, Gosztola. Vezetőedző: Kuszkó Zsolt.
Edzői értékelés
Bódis Attila (TRSE): – Az első szettől kezdve uraltuk a meccset, jó nyitásokkal sikerült mindegyik játszmában nagyobb pontelőnyt szerezni, mely után felszabadult játékkal sikerült megnyerni a mérkőzést. Büszke vagyok a csapatomra mert mindenki motiváltan játszott és győzni akart, és hálás vagyok szurkolóinknak a biztatásért.

 

Kispest SE (NB I) – MÁV Előre-Bericap (NB I) 0:3 (–18, –19, –18)
Villányi út, 46 néző. V: Nagy Zs., Bodrogi.
KISPEST SE: Riczkó, Benedek R., Horváth D., Törköly, Dani, Szabó K. Csere: Karkusz (liberó), Németh J., Kőszegi, Lisztes. Vezetőedző: Takács Gergely.
MÁV ELŐRE: Szerencsés-Miklai, Sólyom, Karnickaja, Bortnyikova, Kiss A., Szilágyi. Csere: Kovács E. (liberó), Csabai, Sebestyén, Sántosi-Tóth. Vezetőedző: Jurij Melnyicsuk.
Edzői értékelés
Takács Gergely:
– Sajnálom, hogy nem sikerült meglepetést okoznunk. Van még bennünk, remélem hamarosan ki is tudjuk majd játszani magunkból. Helyenként jól játszottunk, megvolt az alapjátékunk, amire lehet építkezni. Dolgozunk tovább.
Jurij Melnyicsuk: – A felkészülési időszakot jól zártuk, ahogy a mérkőzés eredménye is mutatja. Ez volt az első tét mérkőzésünk, így néhol látszódott is a játékunkon a kezdeti idegesség, de sikeresen meg tudtuk ugrani az akadályokat. Gratulálok a lányoknak!

 

TFSE Kék (NB II) – Miskolci VSC (NB II) (–8, –14, –21)
Győri út, 25 néző. V: Sántosi, Mezőffy.
TFSE KÉK: Gyűrűs, Vízhányó, Juhász L., Weibel, Veszeli, Boros. Csere: Laskovics (liberó), Hídvégi, Domokos, Urbán. Vezetőedző: Gyurászik Gábor.
MVSC: Oczella, Kerepesi, Bátori, Fülöp, Kelemen, Kovács D. Csere: Nagy F., Demeter (liberók), Túróczy. Vezetőedző: Surányi István.
Edzői értékelés
Surányi István (MVSC):
– Az első és második szettben nagyon jól nyitottunk, mezőnyben jól védekeztünk és ami fontos, jól támadtunk. A harmadik szettben kicsit kiengedtünk koncentrálásban és ezért ez a szett szorosabb lett a vártnál. Nagy lépést tettünk ma a továbbjutáshoz, de a párharcnak még nincs vége. Gratulálok a lányoknak a ma nyújtott teljesítményhez.

 

A CoreComm-VESC (NB I) – DSZC Eötvös DSE (NB I) találkozót nem játszották le, mert a vendégcsapat játékosainak nem volt versenyzési engedélye a Magyar Kupában, így a győzelmet várhatóan 3:0-s eredménnyel a veszprémi csapat kapja.

 

HETI PROGRAM:
Október 14., csütörtök
18:00 Veszprém Volley – Gödöllői RC (női Magyar Kupa-selejtező)
19:00 FINO Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport
19:30 Dunaújvárosi KSE – Dág KSE (férfi Magyar Kupa-selejtező, 1. mérkőzés)

Október 15., péntek
18:00 Swietelsky-Békékscsaba – MTK Budapest (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
19:00 TFSE – Jászberény (női NB I)
19:00 Szolnoki RK – MÁV Előre-Foxconn (férfi NB I)

Október 16., szombat
16:00 CoreComm-VESC – Gödöllői RC (női NB I)
18:00 Újpesti TE – Diósgyőri VTK (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
18:00 Kispest SE – DSZC-Eötvös DSE (női NB I); Tv: Hunvolley.tv
18:30 Budaörsi DSE – MÁV Előre-Bericap (női NB I)
19:30 Vasas Óbuda – Szent Benedek RA (női Extraliga); Tv: M4 Sport+

Október 17., vasárnap
15:00 Rákosmente – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
17:30 Dunaújvárosi KSE – MAFC-BME (férfi Extraliga)
18:00 Pénzügyőr – Debreceni EAC (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
18:00 GLP Nyíregyháza – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
18:15 1. MCM-Diamant Kaposvár – FATUM-Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: M4 Sport+
19:30 Kecskeméti RC – KISTEXT (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv