Közeleg a rajt – XI. rész: bemutatkozik a Dunaújvárosi KSE

A héten rajtol az Extraliga 2021–2022-es szezonja. Sorozatunkban bemutatjuk a női és a férfi liga csapatait. A tizenegyedik részben a férfi Extraliga legutóbbi hetedik helyezettjét, a Dunaújváros csapatát mutatjuk be.

 

A DKSE az előző szezonban a 7. helyen zárta az Extraligát, azonban az együttes a 2021–2022-es idénynek már Tomanóczy Bálint, Gebhardt Áron és Huseyin Batuhan Duman nélkül vág neki.

Tomanóczy Tibor a következőket nyilatkozta a rajt kapcsán a klub honlapján:
„Több fiatalunk döntött úgy, hogy más csapatban képzeli el a jövőjét, sportkarrierének építését. Ezt nem volt könnyű elfogadni, de végül elköszöntünk egymástól. Így új csapatot kell, kellett építeni. Ebben alapozni tudunk arra az évek óta tartó tudatos munkára, melyet az utánpótlás nevelésben tesz meg a DSE Röplabda Akadémia. Több tehetséges fiatalunk van, akikre közép, és hosszú távon lehet építeni. Őket építettük be a nyár folyamán a felkészülési folyamatba. Így azok a fiataljaink, akik az előző szezonban már az extraligában játszottak, a ranglétrán előrébb léptek. Most rájuk sokkal több feladat hárul majd. Ahhoz azonban, hogy ütőképes csapattá váljunk rengeteget kell dolgoznunk, amely sok-sok időt vesz igénybe, így szükségünk van idősebb játékosaink türelmére. Ezek alapján nehéz évkezdetnek nézünk elébe. (…) Az nem lehet, hogy nincs célkitűzése egy sportembernek, csapatnak, így természetesen nekünk is van célunk. A mienk, hogy bennmaradjunk az extraligában. Nehéz, de nem elérhetetlen feladat.”