Tökéletes állomás a Bundesliga Németh Anett számára

Nemcsak a nagyerejű ütések, hanem a könnyed, elegáns mozdulatok is jellemzik Németh Anett játékát

A magyar válogatott játékosa a nyáron szerződött a Potsdam csapatához, pályafutása első német bajnokiján pedig 20 ponttal vette ki a részét a Schwerin otthonában aratott 3:2-es győzelemből. Németh a közmédiának elmondta, legfontosabb célja, hogy egyenletesen jó teljesítményt tudjon nyújtani új együttesében.

 

Németh Anett az Európa-bajnokság miatt a többieknél később csatlakozott társaihoz, ennek ellenére viszonylag gyorsan sikerült beilleszkednie a gárdába, amely a nyáron több német élcsapattal is játszott felkészülési mérkőzéseket, ezek alapján pedig a magyar játékos szerint reálisnak tűnik a klub célkitűzése, vagyis a legjobb négy közé jutás.

Tisztában voltak vele, hogy Schwerinben nem ők az esélyesek, ennek ellenére győzni akartak, ami végül hatalmas csatában sikerült is. Németh saját teljesítményével kapcsolatban úgy fogalmazott, tudta, hogy ezen a szinten is képes jó játékra, és nagyon örül neki, hogy ezt rögtön az első tétmeccsen meg is tudta mutatni.

„Természetesen akadtak hibák, de összességében jó bemutatkozás volt. Annyira, hogy egy kicsit még engem is meglepett” – nyilatkozta a 22 éves játékos, aki két évre írt alá a Potsdamhoz, ahol egyelőre remekül érzi magát.

„A játékosok fele külföldi, szerencsére nincsenek klikkek, mindenki segíti a másikat, az edzők célja, hogy mindenki körülbelül azonos szintet képviseljen, és két hasonló erősségű sorral tudjunk dolgozni az edzéseken és a mérkőzéseken is.”

Németh Anett természetesen szeretne trófeát nyerni új csapatával, és szerinte a gárda, kis szerencsével, akár már ebben a szezonban elérheti ezt a célt.

„De most az a legfontosabb, hogy beverekedjem magam a kezdőcsapatba és tartósan is húzóemberré tudjak válni. Ez nem lesz könnyű, mert ez a liga jobb, mint ahol eddig játszottam, de azért dolgozom, hogy beleszokjak a bajnokságba és megmutassam, hogy itt is fontos játékos tudok lenni” – fogalmazott Németh Anett, majd hozzátette: nagy álma, hogy egyszer kipróbálhassa magát egy olasz vagy török klubcsapatban, a Bundesliga pedig tökéletes ugródeszka ehhez.