A Nemzetek Ligája-sikerre építene a férfiválogatott az ülőröplaba Eb-n

A vasárnap kezdődő és október 24-ig tartó törökországi ülőröplabda Európa-bajnokságon a férfiaknál rekordszámú, összesen 16 válogatott indul – köztük a magyar csapat, amely szeptember végén veretlenül nyerte az olaszországi Nemzetek Ligája-tornát. Válogatottunk a csoportkörben a két évvel ezelőtti Eb ezüstérmesével, Bosznia-Hercegovinával, valamint a lengyel és a grúz együttessel találkozik majd.

A csapat játékosa, Kertész Róbert bizakodó a csapat szereplését illetően:

Az edzőtáborban mind fizikálisan, mind mentálisan jól felkészülünk a ránk váró feladatokra, az önbizalmunknak pedig nagyon jót tett a sikeres Nemzetek Ligája-szereplés. Másfél éve azért dolgozunk, hogy minél jobb eredményt érjünk el Törökországban. Úgy gondolom, a csapat képes bravúrokra is, és lehet esélyünk a legjobb nyolc közé jutásra.


Raska Gyula szövetségi kapitány is osztja játékosa véleményét:

Csapatunk remek hangulatban várja a tornát, hiszen nagy bravúrral, veretlenül lett első a Nemzetek Ligája-tornán, ami óriási lökést adott a srácoknak és mindenki nagyon motiváltan készül az Eb-re. A csapat az utóbbi évek legjobb felkészülésén van túl, amennyiben ezt a pályán is tudjuk kamatoztatni, meglepetést okozhatunk.

A magyar válogatott mérkőzései:

Október 17., vasárnap 13.30: Lengyelország – Magyarország

Október 18., hétfő 11.15: Georgia – Magyarország

Október 19., kedd 13.30: Magyarország – Bosznia-Hercegovina

A törökországi Eb mérkőzéseit élőben közvetítik a https://www.paravolley.eu/ oldalon.