Közeleg a rajt – X. rész: bemutatkozik a Swietelsky-BRSE

A héten rajtol az Extraliga 2021/2022-es szezonja. Sorozatunkban bemutatjuk a női és a férfi liga csapatait. A tizedik részben a női Extraliga egyik trónkövetelőjét, a Swietelsky-Békéscsabai RSE csapatát mutatjuk be.

 

A tavalyi bajnoki és kupaezüstérmes Békéscsaba együttese öt légióssal erősített a nyáron, de távozók is voltak szép számmal. Tóth Gábor együttese a felkészülés során hazai pályán nyert nemzetközi tornát és külföldön volt egy második, Kaposváron pedig harmadik helyük is, így jó előjelekkel várják a rajtot. Ráadásul szokás szerint a nemzetközi kupákban is érdekeltek lesznek, mégpedig a CEV-kupában, ahol lengyel ellenfél vár rájuk.

Továbbra is a BRSE játékosa maradt Marta Drpa, Glemboczki Zóra, Kertész Petra, Molcsányi Rita, Pekárik Eszter, Rády Boglárka, Szatmári Lilla, Szűcs Gréta és Zólyomi Rebeka. A játékoskeretben az alábbi mozgások történtek:

Érkeztek: Anasztaszia Kornyienko (orosz), Sara Najdič (szlovén), Salla Karhu (finn), Szara Kliszura (szerb), Ema Strunjak (horvát)

Távoztak: Anasztaszija Bezsonova (ukrán), Boskó Ágnes (MTK), Cicic Marija, Tina Grudina (szlovén), Manolina Konsztantinu (ciprusi), Barbora Koseková (szlovák), Tatár Gréta (MTK), Lindsey Vander Weide (amerikai), Katerina Zhidkova (azeri)