Négyjátszmás győzelemmel kezdett a Vasas Óbuda a Közép-Európai Ligában!

Hátrányból fordítva 3:1-re győzött a Vasas Óbuda az osztrák Schwechat otthonában.

A csapat honlapjának beszámolója szerint a frissen igazolt amerikai Andie Malloy-t sérülés miatt nélkülöző magyar együttes az első játszmában hamar nagy hátrányba került (2-7, 6-14), és ugyan még feljött 21-20-ra, de végül elveszítette a szettet.

A folytatás viszont már Giannis Athanasopoulos vezetőedző és csapata elképzelései szerint alakult: a második játszmát 25-22-re, a harmadikat 25-20-ra, a negyediket pedig 25-19-re nyerte, és 3:1-es sikerrel indította a Közép-Európai Liga alapszakaszát.

Közép-Európai Liga, alapszakasz, 1. forduló:
VS Post NÖ (osztrák) – Vasas Óbuda 1-3 (21, -22, -20, -19)
Bécs, Sporthalle, 50 
néző.

SVS: Mitrengova 13, Selimovic 1, Mehic 15, Miksikova 11, Tuluk 4, Haslinger 6. Csere: Baji (liberó), Vassilakopoulos 2, Micic 1, Katz 2, Poindl 1, Trunner 1. Vezetőedző: Zuzana Pecha-Tlstovicova

Vasas: Király-Tálas, Török 17, Kalicanin 12, Vezsenyi 9, Boyko 5, Abdulazimova 11. Csere: Juhár, Stankovics (liberók), Zernovic 10, Fábián 4, Kump, Papp O., Takács D. 2. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Giannis Athanasopoulos: – Idegesen kezdtünk, de ezért is kértem a vezetőséget, hogy induljunk el ebben a sorozatban, mert így hamarabb előjönnek a hibák. Az első szett elvesztése után küzdöttünk, hajtottunk és sikerült fordítanunk, ennek örülök. Sok munka vár még ránk, de voltak játékelemek – így a védekezés és a blokkmunka, illetve a bejátszások -, amikkel elégedett voltam. A támadási hibáink számát jelentősen csökkentenünk kell.

A Vasas Óbuda legközelebb október 16-án, a magyar bajnokság nyitányán lép pályára a Szent Benedek RA csapata ellen.