Extraliga hírmorzsák – finisben a csapatok felkészülése

Másfél hét múlva rajtol a bajnokság, így most már a finomhangolásé az idő. A csapatok számos edzőmérkőzésen szereztek értékes tapasztalatokat, melyek segítségével elvégezhetik az utolsó simításokat. Heti összefoglalónkban mutatjuk, kinek hogy sikerült a felkészülés.

Férfi Extraliga:

Újabb felkészülési mérkőzéseken léptek pályára a férfi Extraliga csapatai. A hétvégén az újonc Kistext SE otthonában rendezték a II. Kistext-Pénzügyőr felkészülési tornát a Pénzügyőr SE, a Fino Kaposvár, a másodosztályban szereplő MÁV Előre SC és a házigazda Kistext részvételével. A tornát az előző szezon bajnoka, a Pénzügyőr nyerte, a bajnoki döntő visszavágójának is beillő döntőben 3:0-ra győzték le a kaposvári csapatot. A Fino Kaposvár előtte Zágrábban játszott edzőmérkőzést a Mladost Zagreb ellen: a négyszettes találkozó 2:2-es döntetlennel ért véget. Az elmúlt napok egyik legnagyobb szenzációja, hogy a PSE egyik legjobbja, a brazil Willian Reffatti a Kistexthez szerződött.

Kazincbarcikán ötödjére rendezték meg a Don Bosco Kupát: a Vegyész RC Kazincbarcika ellenfelei ezúttal a MAFC-BME, a Kecskeméti RC és a DEAC voltak. A csoportkör után eldőlt, hogy a hazaiak és a MAFC-BME játssza a döntőt, míg a harmadik helyért KRC a DEAC-cal meccsel. Négy szettben dőlt el a bronzmeccs a kecskemétiek javára, míg a döntőt szetthátrányból felállva nyerte a Vegyész, visszavágva ezzel a MAFC-nak a bajnoki bronzpárharc elvesztéséért.

A hétvégén egyedül a DKSE nem játszott felkészülési mérkőzést, de a csapat egy része már pályára lépett az NBII-es bajnokság rajtján. Szombaton a DEAC ellen lép pályára a csapat, ez lesz mindkét együttes bajnoki főpróbája.

 Női Extraliga:

Ezúttal Balatonfüreden rendeztek felkészülési tornát: az 1. Szent Benedek Röplabda Kupán a Fatum Nyíregyháza, a Swietelsky Békéscsabai Röplabda SE, az UTE és a házigazda Szent Benedek Röplabda Akadémia csapata vett részt. Összemérhette tudását az előző szezon két döntőse, összecsapásukból a Fatum Nyíregyháza jött ki győztesen (3:0), míg a másik ágon a hazaiak hasonló arányban múlták felül az UTE együttesét. A bronzmeccsen a békéscsabaiak az UTE-t győzték, egy nagyszerű döntőben pedig 3:2-re győzött a Fatum. Az újpestiek két igazolást is bejelentettek: az utánpótlás-válogatott center, Szatmári Júlia Szegedről érkezett a lila-fehérekhez, mellette pedig Kubából érkezett center a csapathoz Amelia Morozo Moises személyében.

A Vasas-Óbuda ismét külföldön készült, ezúttal Görögországban, Szantorini szigetén vett részt egy négyes tornán: a görög kupagyőztes PAOK Szalonikit 3:2-re győzték le a piros-kékek, majd a ciprusi Apollon Limasszol ellen győztek könnyedén (3:0), a döntőben viszont alulmaradtak az AO Tirasszal szemben. A sérült Paula Boonstra helyére amerikai átló érkezett Alexandra Melloy személyében, aki ötödik szezonját kezdi Európában.

Az előző hetek pörgése után most csendesebben készült az 1.MCM-Diamant Kaposvár csapata, ahogy az MTK is hazai környezetben igyekszik elvégezni az utolsó simításokat. A DVTK lejátszotta utolsó felkészülési meccseit: a TFSE elleni páros mérkőzésen a diósgyőri lányok bizonyultak jobbnak.