Megnyerték a Nemzetek Ligáját a magyar ülőröplabdázók

Négy mérkőzésből négyet megnyerve az első helyen végzett a magyar férfi ülőröplabda-válogatott az olaszországi a Campobassóban megrendezett Nemzetek Ligája Ezüst divíziójában.

 

A csapat az ellen a Törökország ellen játszotta első mérkőzését pénteken, amelyet még soha nem sikerült legyőzni korábban – egészen mostanáig, mert ezúttal 3:1-re a mieink diadalmaskodtak. Szombaton előbb Szlovéniát sikerült legyőzni 3:0-ra, majd este egy szoros meccsen Lengyelországot is legyőzni 3:2-re. A záró napon, vasárnap délelőtt aztán a házigazda olaszok következtek, akik ellen a 3:1-es siker azt jelentette, hogy a mieink veretlenül nyerték meg a tornát.

„Fantasztikusan teljesített a csapat, mindenki extra teljesítményt nyújtott. Ez a teljesítmény nagyon biztató az október 17-24. között Antalyaban megrendezésre kerülő Európa- bajnokság előtt” – nyilatkozta a sikerről Raska Gyula szövetségi kapitány.

 

NEMZETEK LIGÁJA, CAMPOBASSO (OLASZORSZÁG)
A magyar ülőröplabda-válogatott eredményei:
Magyarország – Törökország 3:1
Magyarország – Szlovénia 3:0
Magyarország – Lengyelország 3:2
Magyarország – Olaszország 3:1

A magyar válogatott kerete: DOMINA JÓZSEF, GERGENCSIK JÁNOS, KERTÉSZ RÓBERT, KISS TIBOR, KOVÁCS LÁSZLÓ, MÁNYÁK ATTILA, PERES JÁNOS, STIRCZER JÓZSEF, SZÉKELY FRRENC, VELEG KRISZTIÁN, ZARÀNDI SZABOLCS
A szakmai stáb: RASKA GYULA (szövetségi kapitány), BALOGH ISTVÁN (edző), DROTÁR GYÖRGY (erőnléti edző), NAGY ÁKOS (fizioterapeuta)