Otthon tartotta a Fatum Property Kupát a Nyíregyháza

Öt Extraligás és egy szlovák csapatot felvonultató, három napos felkészülési tornát rendeztek a hétvégén Nyíregyházán. A trófeát a bajnok és kupagyőztes házigazda csapat nyerte meg a Szent Benedek és az MTK előtt.

 

A három szettig tartó csoportkörben a hazaiak három játszmában győzték le a betegség miatt megtizedelt DVTK-t pénteken, majd az UTE-t, amelynek azonban sikerült játszmát rabolnia ellenük, majd szombaton legyőzte a diósgyőrieket. A másik csoportban a balatonfürediek végeztek az első helyen, megelőzve az MTK-t, amely viszont nem játszotta le a meccsét a 20 percet késő szlovák Brusno ellen.

A szombati elődöntőben aztán a két csoportgyőztes diadalmaskodott, a vasárnapi helyosztókon – amely már három nyert szettig tartott – pedig előbb a DVTK 3:1-re legyőzte a szlovákokat, a bronzéremért pedig az MTK három szoros szettben nyerte a fővárosi rangadót az UTE ellen. A fináléban a balatonfürediek két szettben is megszorongatták a Nyíregyházát, ám végül a hazaiak így is 3:0-ra nyertek és emelhették a magasba a trófeát.

 

A vasárnapi helyosztók eredményei:
Döntő:
Fatum Nyíregyháza – Szent Benedek RA 3:0 (23, 15, 22)
Bronzmeccs: MTK – UTE 3:0 (29, 23, 22)
Az 5. helyért: DVTK – VK BRUSNO (szlovák) 3:1 (16, –17, 17, 16)

A torna végeredménye:
1. Fatum Nyíregyháza
2. Szent Benedek Röplabda Akadémia
3. MTK
4. UTE
5. DVTK
6. VK Brusno (szlovák)