U18-as strandröplabda Eb: százszázalékos mérleg az első nap

Túl vagyunk a ljubljanai U18-as Európa-bajnokság első napján, és örömteli hír, hogy a mieink mindhárom mérkőzésüket megnyerték csütörtökön.

 

A lányok kezdték korábban a napot, Gubik Hanna és Vasvári Zsófi (SRSE), előbb a norvég Mol/Flatekval duó ellen léptek homokra, s az első szettet simán, 21:13-ra nyerték, azonban a másodikra feltámadt az ellenfél, azt ők nyerték 21:14-re. A döntő játszmában aztán nagy izgalmak közepette 15:13-ra behúzták a mieink.

Délután aztán a hazaiak második számú kettőse, Javornik és Gorjup következett, akiket két viszonylag szoros szettben 21:17, 21:18-ra győztek le. A magyar lányok pénteken 14 órakor a csoportgyőzelemért lépnek pályára sz ugyancsak két meccset nyerő, 6. kiemelt svájci Kernen/Bossart páros ellen.

A fiúknál Udvarhelyi Márton és Tari Bence (SRSE) imponáló győzelmet aratott a román Beclea/Stan duó felett, akiket 21:11, 21:15-re győztek le. A srácok péntek reggel 9-kor az ugyancsak győzelemmel rajtoló dán Lundby/Stenmann párossal mérik össze erejüket, míg 15:40-kor az 1. helyen kiemelt szlovén Bracko/Marovt kettőssel fejezik be a csoportküzdelmeket.

A csoportok győztesei egyből a szombati nyolcaddöntőbe jutnak, és a másodikok és a harmadikak keresztjátékának győztesei lesznek majd az ellenfeleik.