Strandröplabda: finn és olasz siker a felnőtteknél, két bronz a fiataloknál

A férfiak versenyében finn, a nők között olasz győzelmet hozott a Lupa-tónál vasárnap zárult strandröplabda World Tour-verseny. A korosztályos MEVZA-tornákon két bronzérmet szereztek a magyar fiatalok.

 

A férfiaknál a Jyrki Nurminen, Santeri Siren kettős a vasárnapi döntőben az olasz Tobia Marchetto, Gianluca Dal Corso duót győzte le két szoros szettben, 36 perc alatt. A dobogó harmadik fokára izraeli páros állhatott fel.

A női döntő is két játszmában dőlt el, az olasz Chiara They és Sara Breidenbach 33 perces mérkőzésen kerekedett az első helyen kiemelt ciprusi Erika Nyström és Daria Gusarova fölé. A bronzérem az ukránok nyakába került.

A magyarok közül az országos bajnok Hajós Artúr és Stréli Bence, illetve Szombathelyi Szandra és Villám Lilla a negyeddöntőig jutott a 24 országot felvonultató, ötezer euró összdíjazású tornán.

 

STRANDRÖPLABDA, WORLD TOUR-VERSENY, LUPA-TÓ
Férfiak, döntő

Nurminen, Siren (finn, 7.)–Marchetto, Dal Corso (2.) 2:0 (19, 17)
A 3. helyért
Elazar, Ohana (izraeli, 11.)–Milic, Kolaric (szerb, 1.) 2:1 (-15, 15, 15)
Nők, döntő
They, Breidenbach (olasz, 6.)–Nyström, Gusarova (ciprusi, 1.) 2:0 (13, 17)
A 3. helyért
Kmil, Lazarenko (ukrán, 3.)–Dave, Starikov (izraeli, 5.) 2:1 (19, -23, 12)

 

Az ezzel párhuzamosan zajló leány U18-as és U20-as MEVZA-tornát két bronzéremmel zárták a mieink: a fiatalabbaknál Réthelyi Orsolya és Szabó Anna, az idősebbeknél az U18-as Eb-re készülő Gubik Hanna és Vasvári Zsófia végzett a harmadik helyen. A fiúk két érmével együtt tehát egy ezüsttel és három bronzzal zárta a versenyt utánpótlásunk. Az U18-asoknál horvát, az U20-asoknál szlovén siker született.