Nyolc magyar párosnak drukkolhatunk a World Tour főtábláján

A selejtezőkkel megkezdődött a budapesti strandröplabda World Tour-verseny a Lupa Beachen, amely során eldőlt, hogy nyolc magyar páros képviseli színeinket a főtábla küzdelmeiben.

 

A selejtező három magyar páros indult, s közülük a vasárnapi ob-döntőn ezüstérmes Győri Panna és Szabó Adrienn járt a legközelebb a sikerhez, miután döntő szettben maradtak alul svájci riválisukkal szemben.

Gubicza Laurának és Gubik Hannának is svájci ellenfél jutott, ők végül két szettben maradtak alul riválisukkal szemben, csakúgy, mint a férfiaknál Fazekas Balázs és Papp Mátyás, akik a múlt heti portugáliai WT-versenyen győztes angol Bello testvérektől kaptak ki. Így tehát a selejtezőből egy magyar páros sem jutott főtáblára.

A pénteki program a hölgyek főtáblás küzdelmeivel kezdődik: 10 órakor az újdonsült bajnok Szombathelyi Szandra és Villám Lilla csap majd össze az első helyen kiemelt ciprusi Nyström/Gusarova párossal, majd 10:50-től Czene Adrienn és Hajós Aliz ugyancsak ciprusi ellenféllel csap össze. Az ob-n bronzérmes Szabó Dorottyának és Vecsey Fanninak ukrán ellenfele lesz 11:40-kor, míg a negyedik helyen kiemelt Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi a selejtezőben éppen Győrit és Szabót búcsúztató svájci Hübscher/Schaltegger duóval játszik 12:30-kor.

Ezt követően lépnek homokra a férfiak: Petik Csanád és Udvarhelyi Márton 13:30-kor kezd az első helyen kiemelt szerb Milics/Kolarics duó ellen, majd 14:20-kor az ob-ezüstérmes Mikuláss-Koch Marcell és Szabó Vilmos olasz ellenféllel találkozik. 15:10-kor Oláh Botond és Dóczi Domonkos a szlovén Pokersnik/Bosnjak kettőssel csap össze, az országos bajnok Hajós Artúr és Stréli Bence pedig lengyel ellenféllel találkozik 16 órakor.

Ezt követően majd megint a hölgyek következnek: a csoportok első meccseinek győztesei a csoportgyőzelemért és a nyolc közé jutásért, a vesztesek pedig a továbbjutásért küzdenek.

Közben zajlik a fiúk U18-as és U20-as MEVZA-tornája is. Az idősebbeknél öt magyar páros indult a 12-es táblán és a Mikuláss-Koch/Szabó, valamint a Petik/Dóczi kettős csoportgyőztesként egyből a legjobb nyolc közé jutott. Utóbbiak ellenfelei ráadásul az Éliás/Frányó duó lesz, azaz itt biztosan bejut majd egy magyar páros a négy közé, de lesz esélye erre a Bogáncs/Busz kettősnek is, akik az ötödik magyar párost, Szalait és Aprót búcsúztatták a keresztjátékban.

Az U18-asoknál három párosunk indult, akik közül a Tari/Veress kettős a keresztjátékban esett ki, míg a Sándor/Suba és a Polgár/Udvarhelyi páros éppen egymás ellen játszott a nyolc közé kerülésért és végül utóbbiaknak sikerült kiharcolni a győzelmet.

A magyarok pénteki programja, Wolrd Tour (csoportmérkőzések):
10:00 Szombathelyi/Villám (16. kiemelt)–Nyström/Gusarova (ciprusi, 1.)
10:50 Czene/Hajós (15.)–Konsztantopolu/Angelopolu (ciprusi, 2.)
11:40 Szabó D./Vecsey (14.)–Hmil/Lazarenko (ukrán, 3.)
12:30 Vasvári/Vasvári (4.)–Höbscher/Schaltegger (svájci, 13.)
13:30 Petik/Udvarhelyi (16.)–Milics/Kolarics (szerb, 1.)
14:20 Mikuláss-Koch/Szabó V. (15.)–Marchetto/Dal Corso (olasz, 2.)
15:10 Oláh/Dóczi (14.)–Pokersnik/Bosnjak (szlovén, 3.)
16:00 Hajós/Stréli (4.)–Korycki/Lech (lengyel, 13.)

U20 MEVZA (negyeddöntő):
8:00 Mikuláss-Koch/Szabó V.–Smejkal/Kurka (cseh)
8:50 Bogáncs/Busz–Vinkovic/Jost (szlovén)
8:50 Petik/Dóczi–Éliás/Frányó
U19 MEVZA (negyeddöntő):
9:40 Polgár/Udvarhelyi–Devald/Vlasic (horvát)