Kaposvárról a Vasasba igazolt Kump Aliz

Az Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott keretéből az utolsó pillanatban kimaradó 17 éves center, Kump Aliz Kaposvárról a Vasashoz teszi át székhelyét, aki 2+1 éves szerződést kötött a piros-kék klubbal.

 

“Volt ajánlatom minden élcsapattól, de nem mondom, hogy különösebben nehéz volt döntenem. Az én koromban a vezetőedző személye a legfontosabb, anno ezért igazoltam Kaposvárra is, és ez most egyértelműen a Vasasnál volt a legcsábítóbb” – fogalmazott a játékos a Vasas honlapjának. Hozzátette, az is nagyon motiválja, hogy a magyar válogatott felével együtt edzhet nap mint nap.

Kump Aliz – mivel az utolsó keretszűkítésen kimaradt a szerdán kezdődő Európa-bajnokságra utazó csapatból – már hétfőn, az első hivatalos meetingen ott volt a Folyondár utcában.
„Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nyilván jó lett volna ott lenni az Eb-n, de már az is nagy szó, hogy ilyen fiatalon két hónapot együtt készülhettem a legjobbakkal. Örülök, hogy a Vasassal így legalább el tudom kezdeni a felkészülést, plusz láttam, hova kell eljutnom. Picit bánt, hogy az utolsó pillanatban maradtam le, még mindig nem dolgoztam fel teljesen, de azon vagyok, hogy szerdától csak az új feladatomra koncentráljak.”

A center kiemelte, a kaposvári bő egy évben elsősorban mentálisan lépett előre sokat, Szasa Nedeljkovicstól rengeteget tanult, megismerte, milyen az Extraliga mezőnye, az edzésmunka, és nagyon örül, hogy a második szezonban sok játéklehetőséget kapott.
„Nyilván itt a Vasasnál más lesz a helyzetem, mert négy kiváló centerrel kell versenyeznem a játékpercekért, éppen ezért az első szezonomban a fő cél, hogy minél többet tanuljak, fejlődjek, és ha lehetőséget kapok, azzal maximálisan élni tudjak.” – mondta céljairól Aliz.

Sarlós Márton, a Vasas Röplabda Kft. ügyvezetője az újabb igazolás kapcsán kiemelte, nagyon örül, hogy Aliz a Vasast választotta, ugyanis tehetséges fiatal magyar játékosként tökéletesen illeszkedik a klub koncepciójába.
„Vezetőedzőnk kimondott kérése volt, hogy minden poszton komoly versenyhelyzet legyen a kezdőcsapatba kerülésért. Ambrosio Melani jelenleg minden erejével azon dolgozik, hogy komoly sérülése után visszatérjen és biztos vagyok abban, hogy a centereink kölcsönösen húzni fogják egymást az edzéseken, hogy minél jobb teljesítményre sarkallják egymást. A Közép-európai Liga miatt a szokásosnál több mérkőzésünk lesz, így bizonyítási lehetősége is bőven lesz mindenkinek.”