Szombathelyi ötödször, Hajós és Stréli harmadszor bajnok

A férfiaknál Hajós Artúr és Stréli Bence megvédte címét vasárnap a strandröplabdázók országos bajnokságán, a nőknél Szombathelyi Szandra és Villám Lilla lett a bajnok.

 

A női elődöntőkkel kezdődött a nap, ahol a centerpályán az eddig négy bajnoki címet begyűjtő Szombathelyi Szandra, illetve hat ob-fordulón is ezüstéremig jutó Villám Lilla a címvédő Vecsey Fanni és a korábbi háromszoros ob-döntős Szabó Dorottya ellen lépett homokra, s egy szorosabb szett után a másodikban már magabiztosan nyertek. Ellenfelük Győri Panna és Szabó Adrienn lett: a tatai forduló győztese az első szettben nagyon simán nyert a csepeli fordulóban aranyérmes Vasvári testvérek, Eszter és Zsófi ellen, majd nagy hátrányból fordítva végül a második szettet is behúzták.

A férfiaknál sokkal szorosabb csaták alakultak ki: Papp Mátyás és Soós Izsák egy szettet is el tudott rabolni Hajós Artúrtól és a sérüléssel bajlódó Stréli Bencétől (ez rajtuk kívül mindössze egy párosnak sikerült még az idényben), a döntő játszmát azonban már nagyon simán hozta a címvédő. A másik ágon aztán a bomba is robbant: a csepeli forduló aranyérmese, a korábbi bajnok Kiss Dániel, illetve Rása Alex a döntő játszmában 14:12-ről kapott ki az idei U20-as Európa-bajnokságon negyedik Mikuláss-Koch Marcelltől és Szabó Vilmostól.

A bronzmeccseken Szabó és Vecsey, illetve Kiss és Rása tudott javítani, míg a női fináléban az idei három ob-fordulóban egyaránt második helyig jutó Szombathelyi és Villám ellenállhatatlanul sepert végig Győrin és Szabón (utóbbiak a két játszma alatt összesen 23 pontot szereztek), így előbbi már az ötödik bajnoki címét szerezte meg (2012-ben és 2013-ban Gudmann Csillával, 2018-ban és 2019-ben Lutter Eszterrel), míg utóbbi ebben a szakágban először állhatott a dobogó tetejére. A férfi döntőben is csak az első játszmában tudtak komolyabb ellenállást kifejteni a fiatalok az „öregek” ellen, így végül 2018 és 2020 után Hajós és Stréli már a harmadik bajnoki címét gyűjtötte be.

 

STRANDRÖPLABDA, ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, LUPA BEACH
FÉRFIAK, ELŐDÖNTŐ:

Hajós, Stréli–Papp, Soós 2:1 (14, –15, 5)
Mikuláss-Koch, Szabó V.–Kiss D., Rása 2:1 (–21, 15, 18)
BRONZMÉRKŐZÉS:
Kiss D., Rása–Papp, Soós 2:0 (15, 21)
DÖNTŐ:
Hajós, Stréli–Mikuláss-Koch, Szabó V. 2:0 (17, 12)

VÉGEREDMÉNY:
1. Hajós Artúr, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE)
2. Mikuláss-Koch Marcell (Strandröplabdázásért SE), Szabó Vilmos (Pénzügyőr SE)
3. Kiss Dániel, Rása Alex (Pénzügyőr SE)
4. Papp Mátyás, Soós Izsák (Ball Sport Club)

NŐK, ELŐDÖNTŐ:
Szombathelyi, Villám–Szabó D., Vecsey 2:0 (18, 14)
Győri, Szabó A.–Vasvári E., Vasvári Zs. 2:0 (9, 19)
BRONZMÉRKŐZÉS:
Szabó D., Vecsey–Vasvári E., Vasvári Zs. 2:0 (14, 15)
DÖNTŐ
Szombathelyi, Villám–Győri, Szabó 2:0 (13, 10)

VÉGEREDMÉNY:
1. Szombathelyi Szandra, Villám Lilla (Vasas)
2. Győri Panna, Szabó Adrienn (Penta-KSE)
3. Szabó Dorottya (ÓSSC), Vecsey Fanni (Gödöllői RC)
4. Vasvári Eszter, Vasvári Zsófi (Strandröplabdázásért SE)

A fiúk U14-es bajnokságát Frányó Zalán (SRSE) és Bánki Bercel (Beach Sport) nyerte Kovács Sámuel és Máthé Ákos (Pénzügyőr) előtt, míg a bronzmeccsen Mihálovits Milán és Sárik Iván (Pénzügyőr) diadalmaskodott Kristóf Mátyás (Gödöllői RC) és Murber Márton (Beach Sport) ellen.