Pekárik Eszter: „Ami biztosan nem változott, az a motivációm és a nyerni akarásom”

A második Európa-bajnokságára készül a magyar válogatott és a Békéscsaba centere. Beszélt az edzőtáborról, a nemsokára kezdődő Európa-bajnokságról és személyes fejlődéséről.

Múlt héten Bakuban edzőtáborozott a válogatott. Elégedett vagy az ottani játékkal és eredménnyel?

Rövid időt töltöttünk Bakuban, de úgy gondolom ez a pár nap több szempontból is hasznos eleme volt a felkészülésünknek. Régen játszottunk már ilyen felállásban, néhány csapattársammal a legutóbbi Eb-n léptünk együtt pályára. A mérkőzések rávilágítottak az erősségeinkre és a hiányosságainkra mind csapat, mind pedig egyéni szinten. Tudjuk, hogy jó úton haladunk, az edzőtábor hátralévő részében ezeknek az elemeknek a tökéletesítését, javítását fogjuk végezni, hogy a lehető legjobb játékunkat tudjuk mutatni az Európa- bajnokság során.

Javában tart a felkészülés. Augusztus elején Savaria Kupa, másfél héttel később pedig Európa-bajnokság.  Milyennek érzed a csapatot, mennyire sikerült összerázódni?

Elérkeztünk a felkészülés utolsó hónapjához, napról napra közelebb kerülünk az Európa bajnokság első mérkőzéséig, ez érezhető a csapaton is. Remek csapategység alakult ki, szeretünk együtt játszani. Az egész edzőtábor a munka mellett nagyon jó hangulatban telt.

Játszottál a legutóbbi, részben budapesti Eb-n. Miben más a mostani Pekárik Eszter, az akkorihoz képest?

Azóta mögöttem áll rengeteg kemény edzés és mérkőzés, amely a rutinomban is megjelenik a pályán. Szeretném a jó játékommal segíteni a csapatot, a nehéz helyzetekben is bizonyítani, hogy képes vagyok végrehajtani a rám bízott feladatokat. Ami biztosan nem változott, az a motivációm és a nyerni akarásom!

Milyen esélyei lehetnek a válogatottnak a zadari csoportban?

Nem szeretnék esélyeket latolgatni, hiszen az eredményeket a pályán mutatott pillanatnyi forma határozza meg. Annyit mondhatok, hogy csapatszinten a csoportból való továbbjutás a célunk, utána pedig a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni a torna során.

A Savaria Kupa programja:
Augusztus 5., csütörtök
17.00: 
Csehország–Hollandia
19.30: Magyarország–Azerbajdzsán
Augusztus 6., péntek
17.00:
 Hollandia–Azerbajdzsán
19.30: Magyarország–Csehország
Augusztus 7., szombat
17.00: 
Azerbajdzsán–Csehország
19.30: Magyarország–Hollandia

Az Európa-bajnokság magyar programja:
augusztus 20., péntek: 20.15 Magyarország–Szlovákia
augusztus 21., szombat: 20.00 Magyarország–Svájc
augusztus 22., vasárnap: 20.00 Magyarország–Olaszország
augusztus 24., kedd: 17.00 Magyarország–Horvátország
augusztus 25., szerda: 18.00 Magyarország–Fehéroroszország