Németh Anett: “Az a cél, hogy minél tovább meneteljünk”

Sérülése után visszatért Németh Anett: az Európa-liga küzdelmek során már a csapattal tartott, az azeriek elleni felkészülési meccsen viszont már játszott és 13 pontjával a csapat legeredményesebbje volt. A felkészülésről, Eb-elvárásokról és a következő szezonról is beszélgettünk a válogatott ütőjátékossal.

 

Hogy érzed magad a sérülésed után?

Az elmúlt hetekben kezdtem el százszázalékos erőbedobással edzeni, most már minden feladatot elvégzek az edzésen, ahogy csak tudom. A formám még nem olyan, mintha teljesen egészségesen kezdtem volna el a felkészülést. De jó úton haladok, panaszaim nincsenek. Napról-napra egyre jobban vagyok, érzem a fokozatos fejlődést.

Milyennek érzed a hangulatot a csapaton belül?

Május végén már két hetet voltunk együtt, így nem csak a felkészülésre csatlakoztam. Nagyon jó a hangulat, ahogy már májusban is az volt, összetartó közösség vagyunk, mindenki azért van itt, hogy a legjobbját nyújtsa. A pályán és a pályán kívül is nagyon jól kijövünk egymással, a hangulatra nincs panasz.

Milyen szereplést vársz a csapattól és magadtól az Európa-bajnokságon?

Remélem, hogy olyan formába tudok kerülni, hogy ott tudok lenni az Eb-n. Mindenképpen az a csapat célja, hogy továbbjussunk a csoportból, lehetőleg minél jobb helyen, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz, hiszen keresztjátékban egy erős csoportból kapunk ellenfelet. A cél, hogy minél tovább meneteljünk.

A következő szezont a Bundesligában kezded a Potsdam csapatánál: mik a csapat elvárásai veled szemben, mikor csatlakozol a felkészüléshez?

Ha részt veszek az Európa-bajnokságon, akkor utána fogok csatlakozni a csapathoz. Nagyon örülök, hogy ott tudom elkezdeni a profi pályafutásomat. Azt várom magamtól, hogy bebizonyítsam, hogy ott a helyem, hogy meg tudom állni a helyem és hogy minél több játéklehetőséget kapjak és ezáltal fejlődjek. Szeretném kihasználni a rendelkezésemre álló két évet – kétéves szerződést írtam alá –  hogy stabil alapemberré nőjem ki magam.