Elkezdte a felkészülést a bajnok és kupagyőztes FATUM

Megkezdte a felkészülést a 2021–2022-es bajnoki évadra a FATUM-Nyíregyháza bajnoki címvédő és kupagyőztes női röplabdacsapata. Szerdán, a szezon első hivatalos sajtótájékoztatóján a média képviselői előtt is bemutatkozott a csapat a korábban bejelentett hat új játékossal kiegészülve. Az eseményen jelen volt a csapat főtámogatója a FATUM-Property Ingatlanberuházó Kft. ügyvezető – tulajdonosa Litvai Zoltán, Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum Kft. ügyvezetője, Dr. Mohácsi Máté a Nyíregyházi Élsport Kft. ügyvezetője és Németh Szabolcs, a csapat vezetőedzője.

 

A tájékoztatón elhangzott, hogy magasra tette a mércét a csapat a tavalyi sikeres év után a bajnokság és a kupa megnyerésével, amit idén is szeretne elhódítani. A legnagyobb kihívás ebben az évben egyértelműen a CEV Bajnokok Ligája főtábla, ahol az egész hazai röplabdázást szeretné méltóképpen, sikeresen képviselni a FATUM. A szakvezetés bízik abban, hogy ősztől újra nézők előtt játszhat a csapat és a sikereket együtt élheti át játékos és szurkoló.

A csapat új igazolásai: a horvát Katarina Glavinic, a francia Aurelia Ebatombo, a brazil Ana Tiemi Takagui, a Franciaországból hazatért Dékány Bernadett, a Szatmárnémetiből származó Vaida Beáta, valamint a Kaposvárról érkező Bodovics Hanna. Igazoltan hárman hiányoztak a csapatból a sajtóeseményről. Tóth Fruzsina és Heim Gábor gyógytornász, akik a magyar válogatottal hétfőn utaztak el Bakuba az Európa-bajnoki felkészülés jegyében, míg Nikola Radosova a szlovák válogatottal edz, szintén az augusztus középen induló kontinensviadalra.

A tíz hetes felkészülés alatt több edzőmérkőzést is tervez a szakvezetés. Szeptember 17-19. között rendezik meg a FATUM-Property Nemzetközi pénzdíjas felkészülési tornát, amely ezúttal hat csapat részvételével zajlik majd és amelyre a Vasas Óbuda, a Szent-Benedek RA és az MTK Budapest előzetesen már jelezte részvételét. A tornán a tervek szerint két külföldi (lengyel és szlovák) csapat is jelen lesz. Hogy melyik lesz az a két csapat, arról zajlanak jelenleg is az egyeztetések.

Az Extraliga október 16-án indul, míg egy héttel korábban elsőként rendezik meg a Szuperkupa döntőt, ahol szintén érintett a csapat. A Bajnokok Ligája csoportkör sorsolása szeptember utolsó napjaiban lesz a szlovéniai Ljubljanában, míg az első BL mérkőzést november közepén játsszák.

A szakmai stábban is történtek változások: a másodedző korábbi háromszoros Magyar Bajnok nyíregyházi Pampuch Csaba lett. Továbbra is a szakmai stáb tagja Bekecs Sándor gyúró, Kőhalmi Orsi erőnléti edző, Csizmarik Ákos statisztikus, Heim Gábor fizioterapeuta, Szabó Annamária gyógytornász és Balogh Tamás technikai vezető, sajtófőnök.

A csapat ezen a héten szigorú orvosi vizsgálatokon, egészségügyi felméréseken és fizikai teszteken esik át. A szakmai stáb a játékosokról kapott eredmények alapján dönt a végleges keretről. Ezen a héten délelőtt konditeremben, míg délután labdás edzést tart Németh Szabolcs vezetőedző.