Király-Tálas Zsuzsanna: Tovább szeretnénk jutni a csoportból!

A negyedik Eb-jére készülő Király-Tálas Zsuzsannát is megkérdeztük, hogy áll a felkészülés, és arról is, hogy mit vár az Európa-bajnokságtól.

Hogy halad az Eb-felkészülés?

Július elején kezdtük az edzéseket egy hosszabb pihenő után. Gyorsan haladunk, de erre szükség is van, mert nincs sok időnk. Úgy gondolom, hogy jót tett, hogy részt vettünk az Európa-liga küzdelmeiben nyár elején, meg előtte a selejtezők: ott elindult egy folyamat, és így könnyebb a felkészülés az Európa-bajnokságra. Az alapozó edzések után  az azeriek elleni meccsekkel hangolunk a komolyabb felkészülésre, ahol az eredmény másodlagos, az a cél, hogy kiderüljenek melyek a legkritikusabb pontok, amiken mindenképp javítani kell.

A selejtezők során többen sérülés miatt nem tudtak játszani, ám most már itt vannak és ők is küzdenek a csapatba kerülésért. Hogy látod, nehéz lesz bekerülni a 14 fős utazó keretbe?

Úgy gondolom, hogy minden poszton van egy kisebbfajta harc, aminek én nagyon örülök, mert ez azt jelenti, hogy van sok tehetséges magyar fiatal, akire ha most esetleg nem is számíthatunk, de a jövő röplabdázója lehet bármilyen poszton. Egyelőre ez még csak egy barátságos harc van a lányok között, de a szövetségi kapitánynak már biztosan megvan a fejében, hogy kik azok, akikkel el szeretné kezdeni a tornát.

A negyedik Európa-bajnokságodra készülsz: milyennek érzed a mostani csapatot, miben lépett előre a korábbiakhoz képest?

Nehéz összehasonlítani a mostani csapatot a korábbiakkal, hiszen folyamatosan változott minden, három szövetségi kapitánnyal dolgoztam, mind különböző stílust képviselt. A mostani csapat modernebb, frissebb, és készen áll arra, hogy a mai kor kihívásainak, elvárásainak megfelelő röplabdát játsszon.

Milyen elvárásokkal indulsz az Eb-re? Meddig juthat el a csapat?

Az előző két Európa-bajnokságon nem sikerült továbbjutnunk a csoportból, én nagyon szeretném, és talán van realitása, hogy továbbjussunk a csoportból, de ehhez most nagyon sok munkát kell letennünk. Hiába az a realitás, hogy van esélyünk, az ellenfeleink egy szinten vannak velünk, és ettől nehéz igazán. Mindenkinek az a célja, hogy továbbjussunk a csoportból.