Gabi néni is jól érezte magát Nyíregyházán

Dr. Kotsis Attiláné, vagy ahogy a legtöbben hívják, Gabi néni a magyar röplabda egyik legnagyobb ikonja is tiszteletét tette a Nyíregyházán megrendezésre került U16-os Európa-bajnokságon.

 

„Remekül érzem magam Nyíregyházán, nagyon tetszik a város, soha nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy” – mondta el honlapunknak az egykori kitűnő szakember, aki természetesen az Európa-bajnokságon látottakat is értékelte. – „A csapatok játéka nagyon tetszik, de vannak alapelvek, amiket néha nem tartanak be az edzők, mint például az, hogy a kicsiknél nagyon fontos az alapmozgások kialakítása, amit könnyített formában kell csinálni. Ugyan ezeknek a fiataloknak ez az első ilyen tornájuk, és ez egy kicsit meg is látszik a csapatokok, azonban azon meglepődtem azon, hogy például a törökök ilyen jók technikailag.”

Gabi néni, aki igazán szívén viseli a magyar röplabda alakulását és utánpótlás nevelését a Magyar Röplabda Szövetség következő 12 évre kidolgozott stratégiai tervét szakmai tudásával és rutinjával támogatja, és bízik abban, hogy a magyar röplabdás család tovább tud fejlődni.
„Mindenféleképpen vissza kellene menni az iskolákhoz, és ott az alapokat megtanítani, mert a lényeg a technika, a mozgás, és az állandó helyezkedés.”

Gabi néniből véletlenül lett röplabdázó, mégis a sportág egyik legnagyobb egyénisége lett Magyarországon, játékosként és edzőként egyaránt.
„Atlétikával kezdtem, ami szerintem minden sport alapja. Jó mozgás, jó ugrás nagyon fontos, mindig mondtam, hogy a röplabda magasugrásra hasonlít inkább és nem távolugrásra. Az atlétikai ismereteim nagyon sokat segítettek a pályafutásom alakulásában.”