Zoran Gajics: Biztos vagyok a magyar-szerb Eb-rendezés sikerében!

Zoran Gajics, Dr. Kovács Ferenc és Mester Gyula jó hangulatú megbeszélést folytatott Nyíregyházán
Elismerően beszélt a nyíregyházi U16-os leány Európa-bajnokságról az esemény egyik díszvendége, a Szerb Röplabda Szövetség elnöke, Zoran Gajics, aki az MRSZ első emberének, dr. Kovács Ferencnek a meghívására érkezett a szabolcsi megyeszékhelyre. Gajics azt is kiemelte, hogy már évek óta kiváló a viszony a magyar és a szerb szövetség között, s ennek a gyümölcsöző kapcsolatnak egy újabb mérföldköve lesz majd a 2023-as – ugyancsak U16-os – leány Eb, amelyet Szerbia és Magyarország rendez, hazánkban Békéscsaba látja majd vendégül a kontinens legjobbjait.
„Biztos vagyok abban, hogy egy rendkívül sikeres Európa-bajnokságot rendezünk majd 2023-ban. A magyar vezetőséggel, dr. Kovács Ferenccel az élen nagyszerű az együttműködés, ami reményeink szerint a jövőben is eredményes lesz” – nyilatkozta honlapunknak Gajics.
Dr. Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a tapasztalatszerzés szempontjából is rendkívül fontos a magyar-szerb kapcsolat, hisz Szerbia mind a férfi, mind a női vonalon a világ röplabdázásának élvonalába tartozik. Hozzátette: nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy az elmúlt napokban Aleksandar Boricsics CEV-elnökkel Budapesten tudott fontos kérdésekben egyeztetni, Nyíregyházán pedig a Szerb Röplabda Szövetség elöljáróival fűzték még szorosabbra a magyar-szerb sportdiplomáciai kapcsolatokat.
Külön öröm volt az MRSZ vezetősége számára, hogy Zoran Gajics mellett a vajdasági származású, olimpiai bajnok röplabdázó, most már a szerb szövetség alelnöki tisztségét betöltő Mester Gyula is ellátogatott a nyíregyházi U16-os Európa-bajnokságra.
A legendás játékossal készített interjút ITT olvashatják el: https://hunvolley.hu/?p=29756