Nem vállalja az Extraliga-indulást a Gödöllői RC

Ugyan a Gödöllői RC jogot szerzett a nyolc legjobb magyar női röplabdacsapatot felvonultató Extraligában való szereplésre, a klubvezetőség úgy döntött, hogy az együttes a következő idényben is az NB I-ben szerepel, és hazai mérkőzéseit Monoron játssza.

 

Barta László, a GRC elnöke elmondta: annak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban több tárgyalást is lefolytattak az Extraligában való szereplés feltételeinek megteremtése érdekében, az egyeztetések lezárása után be kellett látniuk, hogy az NB I a realitás.

Hozzátette: mivel nem mutatkozott valós esély arra, hogy augusztusra összeálljon a klub teljes bajnoki évre vonatkozó költségvetésének fedezeti oldala, nem kockáztathatták meg, hogy felelőtlenül túlvállalják magukat.

„Sem a játékosokkal, sem a szakmai hátországgal, sem pedig az egyre eredményesebb utánpótlás-nevelő kollektíva tagjaival szemben nem lett volna korrekt, ha veszélyeztetjük a hosszú évek alatt kialakított értékes minőségi munkát” – fogalmazott.

Megfelelő terem hiányában az első csapat eddig Újpesten rendezte hazai összecsapásait, azonban mostantól Monoron, az 1000 férőhelyes csarnokban fogadja a riválisokat.