Strandröplabda ob: duplázott az SRSE az U22-eseknél

Az U22-es korosztály bajnokságával megkezdődött a csepeli strandröplabda ob-forduló. A lányoknál megvédte címét Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi, míg a fiúknál Ghazal Jamil és Petik Csanád diadalmaskodott. Mind a 12 érmet két klub, az SRSE és a Gödöllői RC versenyzői vihették haza.

 

A fiúknál Stréli Bence sérülése borzolta fel alaposan a kedélyeket, itt Tari Bence maradt hoppon emiatt, mert a címvédő páros tagjai a tavalyi U16-os bajnok kettőssel fuzionálva nevezett erre az ob-ra. A negyeddöntőben aztán Hajós Artúr is elvérzett Veress Ákossal, de a négy közé így is négy SRSE-s duó került be, akik közül a győzelmet végül Ghazal Jamil és Petik Csanád szerezte meg Éliás Balázs és Frányó Csanád előtt, míg a bronzérem Apró Barnabás és Szalai Viktor nyakába került, akik Polgár Leventét és Udvarhelyi Mártont győzték le.

A nőknél – csakúgy, mint két hete az U20-asoknál – megint összejött egy gödöllői „halálcsoport” amelynek végül mindhárom érintett párosa bejutott a legjobb négy közé is, ezzel alaposan felborítva a kiemelési sorrendet. Gyenesdiáson végül egy „feles” aranyérem született a GRC-s Vecsey Fanni és az SRSE-s Vasvári Zsófi közreműködésével. Most is mindketten eljutottak a fináléig, ám utóbbi címvédőként testvérével, Eszterrel, előbbi pedig Ratkai Pannával tette meg mindezt. Óriási meglepetésre az első szettet az ezen a tornán először együtt induló gödöllői lányok nyerték meg 21:7-re (!), ám ezt követően magukhoz tértek a Vasvári testvérek és végül a maguk javára fordították a meccset, s védték meg címüket. A bronzérmet végül az U20-as második Bútor Anna és Kristóf Dóra szerezte meg klubtársaik, az ugyancsak gödöllői Kiss Anna és Szabó Anna előtt.

Pénteken az U16-os lányok mérik össze erejüket a bajnoki címért és a felnőttek küzdenek meg a selejtezőben a főtábla kiadó négy-négy helyéért.