Elnöki csúcstalálkozó

Az U16-os leány Európa-bajnokság szünnapján, a Magyar Röplabda Szövetség sportdiplomáciai ügyekre fordított figyelmet.

A nemzetközi röplabdaélet sűrű eseményei miatt Aleksandar Boricic úr, az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) elnöke nem tud személyesen megjelenni a korosztályos eseményen. Dr. Kovács Ferenc meghívására azonban rövid látogatásra Budapestre érkezett, majd napokon belül Japánba indul a Nyári Olimpiai Játékokra.

A megbeszélésen Dr. Kovács Ferenc elnök, Ludvig Zsolt főtitkár és Nemcsik Balázs ügyvezető igazgató vett részt, és az évek alatt kialakult jó viszonynak megfelelően baráti hangulatban zajlott az egyeztetés. Természetesen szó esett a szabolcsi megyeszékhelyen és a szlovákiai Homonnán zajló Eb-ről is, amelynek eddigi visszhangja nagyon pozitív. Boricic elnök úr gratulált a bravúros szerepléshez is, hiszen lányaink két győzelemmel jelenleg továbbjutásra esélyesek.

A CEV idei tervei mellett a felek egyeztettek a lehetséges jövőbeli magyarországi eseményekről. Bár ezek még távlati tervek, mégis jól jelzik a CEV elnökének feltétlen bizalmát és azt, hogy Magyarország ma már kiemelkedő rendező hírében áll.

Az egyeztetés és a tervek pontosítása hamarosan folytatódik. A két elnök ismét találkozni fog Zadarban (Horvátország), a női Európa-bajnokságon, valamint szeptember 18-án Katowicze-ben a CEV kongresszuson is. Az már tényként kijelenthető, hogy a Magyar Röplabda Szövetség alapításának 75. évfordulójára szervezett decemberi ünnepség alkalmából a CEV elnöksége Budapesten fog ülésezni.