U16-os Eb: a lengyelek ellen szakadt meg a jó sorozat

Folytatódott a magyar–szlovák közös rendezésű leány U16-os Európa-bajnokság, ahol válogatottunk harmadik meccsét Lengyelország ellen játszotta. Kőnig Gábor csapata két győzelem után elszenvedte első vereségét, de továbbra is továbbjutó helyen áll.

 

Leány U16-os Európa-bajnokság, csoportkör, 3. forduló:
Magyarország–Lengyelország 0:3 (–18, –14, –14)
Nyíregyháza, 200 néző. V: Bardic (horvát), Gradinaru (román).
MAGYARORSZÁG: Erőss 9, Botyánszki 3, Nagy S. 2, Tóth S., Jámbor 6, Kállai 4. Csere: Nánási, Bencze (liberók), Vértes, Tuska 2, Fekete. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.
LENGYELORSZÁG: Walczak 4, Fiedorowicz 12, Jaron 13, Brzoza 9, Sobanty 10, Serafinowska 9. Csere: Witczak, Siuda (liberók), Koterba 3. Szövetségi edző: Artur Wojcik.

 

Két poszton is változtatott Kőnig Gábor a csehek és a belgák elleni győztes csapaton: feladó poszton Tóth Sára, liberóként Nánási Zoé kezdett a mieinknél és eleinte fej fej mellett haladt a két csapat, 4:4 után viszont sorozatban négy lengyel pont következett, és egy időkérés, ami után viszont szerencsére sikerült rendezni a sorokat. Vissza is jöttek a mieink, sikerült egyenlíteni is, de 13:13 után sorozatban megint négy lengyel pont következett, és innen sajnos már nem volt visszaút, végül 25:18-ra nyerték a játszmát az eddig nyeretlen lengyelek.

A második játszmában is a mieink szerezték az első pontot, s ekkor is sikerült tartani a lépést az elején. A szett közepén kezdtek elhúzni a lengyelek, de ekkor sajnos nem volt visszaút. Mostani ellenfelünk sokkal agresszívabban nyitott, mint az eddigiek és ezzel nem igazán tudtak mit kezdeni a lányaink, akik összesen 12 ászt kaptak a meccs folyamán. A végére kicsit szét is estek, hiába próbálta meg cserékkel frissíteni a csapatot a kapitány (14:25).

A harmadik felvonás is magyar ponttal kezdődött, de ezek után elég rosszul folytatódott, mert kisvártatva 9:2-t mutatott az eredményjelző. Szerencsére ekkor sikerült megállítani a lengyel rohamokat, s ha csökkenteni nem is sikerült a hátrányt, Erőss Mirtill vezérletével legalább ezt követően sikerült tartani a lépést a lengyelekkel, s végül ez a szett is 25:14-es lengyel sikerrel zárult.

 

A magyar válogatott Eb-mérkőzései (Nyíregyháza, Continental Aréna):
Július 14. szerda, 17:30 Magyarország–Törökország
Július 15. csütörtök, 17:30 Magyarország–Oroszország