Negyedikek lettek a fiúk az U20-as strandröplabda Eb-n!

Lemaradt a dobogóról, de így is sporttörténelmet írt Mikuláss-Koch Marcell (SRSE) és Szabó Vilmos (Pénzügyőr) az Izmirben zajló U20-as strandröplabda Európa-bajnokságon.

 

Ha azt vesszük, hogy a norvégok a selejtezőből indulva jutottak el idáig, akkor mindenképpen óriási meglepetés az elődöntőbe kerülésük, de ha azt vesszük, hogy a páros egyik tagja, Markus Mol, nem más, mint a háromszoros felnőtt Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes és a tokiói olimpia egyik nagy esélyesének, Anders Molnak az öccse, akkor már mindjárt érthetőbb a dolog. Ez esetben inkább az európai ranglista, amely alapján a kiemelést készítették, az számít csalókának. Mindenesetre az egész Eb-n két szettet veszítettek eddig, amikor a csoportkörben 2:1-re kikaptak az olaszoktól, de egy körbeverés miatt így is csoportgyőztesek lettek, s azóta is megállíthatatlanok. Sajnos a mieinknek sem sikerült megtalálni az ellenszert a játékukra, akik végül 21:15, 21:13-ra kaptak ki.

Ellenfelük a harmadik helyért éppen az az olasz páros volt, amely legyőzte Molékat a csoportkörben. Az első játszma így is csak szoros játékban dőlt el 21:19-re az olaszok javára, a másodikban azonban a mieink domináltak, s egyenlítettek 21:17-tel. Sajnos a végére elfáradtak a fiúk, és így a döntő szett volt a legsimább (10:15), de ez a negyedik hely így is minden idők legjobb magyar szereplése strandröplabda kontinenstornán.